Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hóe bijzonder: 82-jarige vrouw wordt na jarenlange zoektocht herenigd met 103-jarige moeder

zoektocht.jpg

Toen de Ierse Eileen Macken twee jaar oud was, kwam ze in een weeshuis terecht. Wie haar moeder was, wist ze niet en kwam ze in alle jaren daarna  nooit te weten. De schrik was dan ook groot toen ze vorig jaar – op 82-jarige leeftijd – een telefoontje kreeg: haar moeder was gevonden en bleek gewoon nog te leven.

Eileen vertelde deze week in een Iers radioprogramma over haar bijzondere zoektocht en de ontmoeting met haar moeder.

Laatste poging

De Ierse is haar hele leven al op zoek geweest naar haar moeder, maar zonder succes. In een laatste poging haar moeder te vinden, deed ze vorig jaar haar verhaal in een radioprogramma. Kort na het interview werd ze benaderd door iemand die onderzoek doet naar stambomen. Deze genealoog bood aan haar te helpen, al was het gezien haar hoge leeftijd niet aannemelijk dat haar moeder nog zou leven.

Bijzonder telefoontje

Tegen alle verwachtingen in, kreeg Eileen vorig jaar een bijzonder telefoontje. “De genealoog vertelde dat hij mijn moeder had gevonden en dat ze nog in leven was,” zo vertelt Eileen in het radioprogramma Liveline. “Toen ik dat had gehoord, kon niets me meer stoppen om haar te zien.”

Onverwacht bezoekje

Eileen vertrok samen met haar man, dochter en schoonzoon naar Schotland, waar haar moeder woonde. “Ik klopte op de deur, er deed een man open. Ik vertelde hem dat ik uit Ierland kwam en dat mijn moeder hier zou zijn. En of ik haar kon zien. Natuurlijk, zei hij.”

Warm welkom

Eileen, die uiteindelijk drie dagen met haar moeder doorbracht, is nog steeds ondersteboven van de bijzondere ontmoeting. “Ik ben nu zó gelukkig. Mijn moeder is zo’n mooie vrouw, heeft een geweldige familie en ze heeft me een ontzettend warm welkom gegeven.”

Reactie moeder

Als radiopresentator Joe Duffy haar vraagt naar de reactie van haar moeder, vertelt ze: “Mijn moeder was de krant aan het lezen. Ik zei dat we uit Ierland kwamen om haar te zien. Zij antwoordde dat zij daar was geboren. En toen was ze dolblij en ontroerd, ze liet mijn handen niet los en sloeg haar armen om me heen.”

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Foto | Facebook

Ook interessant