Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw heeft lak aan Máxima’s beveiliging en doet gewoon dít

koningin-maxima.jpg

Tegenover koningin Máxima komen te staan, dat overkomt je als ‘doodnormale Nederlander’ misschien hooguit één keer in je leven. En dan moet je er wel je best voor doen. 

Dat deed de 82-jarige Diny uit Enschede dan ook. Gewapend met een bosje bloemen en haar rollator greep ze donderdag haar kans. Op die dag arriveerde de koning in de woonplaats van Diny om aanwezig te zijn bij het Nationaal Eenzaamheid Congres in de Grolsch Veste.

Koninklijk huis vol bloemen

Het AD omschrijft hoe Diny op Máxima afstapte zodra de koningin uit de limousine stapte. ‘Een beveiliger probeert Diny nog tegen te houden, maar die poging is tevergeefs. Uiteindelijk laat hij haar haar gang gaan. En zo staat Diny oog in oog met Máxima en weet zij de koningin met haar bosje bloemen te verrassen. “Nog een bos, nu heb ik mijn hele huis vol,” roept de vorstin.’

Tulpen met 35 procent korting

In 2015 haalde een grote Máxima-fan ook al de krant door een bloemetje aan de koningin te geven. Gerdineke scoorde in Utrecht nog snel een mooie bos witte tulpen om aan Máxima te overhandigen. Ze was alleen vergeten de sticker met 35 procent korting erop van de verpakking te pulken… Oeps! Maar charmant en warm als onze koningin is, reageerde ze ook toen dolblij op het attente gebaar.

Week tegen de Eenzaamheid

En dan de belangrijke reden dat Máxima naar Enschede kwam: mensen die zich alleen voelen. In de Week tegen de Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober) wordt aandacht gevraagd voor de meer dan één miljoen Nederlanders die kampen met ernstige eenzaamheid. Zó kun je het best contact maken met iemand die zich eenzaam voelt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | ANP

Ook interessant