Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw maakt jurk met alle opmerkingen die ze ooit over haar uiterlijk kreeg

lucy-ridges-jojo-lowres21-2.jpg

In ons leven krijgen we heel wat opmerkingen over ons uiterlijk te horen. Soms vleiend, soms ronduit beledigend. De Londense ontwerpster Lovely Jojo’s hield ze allemaal bij en maakte er een jurk van.

Als je haar jurk goed bekijkt, zie je dat ze niet altijd even leuke reacties heeft gekregen. Zo heeft iemand in de kroeg ooit gezegd dat ze lelijke tanden heeft. En merkte een ander op dat ze wel erg stevige bovenarmen heeft. Toch wil ze met de jurk niemand veroordelen, vertelt ze op haar website. Ze wil ook vooral niet dat mensen haar als een slachtoffer zien, of medelijden met haar krijgen. “Er staan tenslotte ook heel mooie complimenten op.”

Heel gelukkig met haar ‘overdaad’

Sterker nog, Jojo is nu ‘op een punt in mijn leven gekomen dat ik eindelijk goed in mijn vel zit’. “Ik zou nog steeds één foto willen waarop ik een mouwloze top draag en mijn bovenarmen er niet als gigantische hammen uitzien. Of een kort spijkerbroekje vinden waarin mijn dijen niet uitpuilen. Maar ik ben heel gelukkig met mijn overdaad. Ik ben gezond, sterk en heb een lichaam dat me in staat stelt om alles te doen wat ik wil.”

‘Meestal denk ik negatieve dingen’

Dus waarom dan die jurk? “Omdat ik van mijn lichaam heb moeten leren houden,” legt ze uit. “En goed in je vel zitten, vergt continu onderhoud. Net als veel anderen ben ik vaak bezig met hoe ik eruitzie. En meestal denk ik negatieve dingen als ik in de spiegel kijk. Ik wuif ze snel weg, maar ze blijven komen. (…) Terwijl we wel wat belangrijkers te doen hebben dan onszelf de hele dag af te vragen of onze schouders niet te breed zijn, of onze benen te mager.”

Relativerend

De jurk helpt Jojo blijkbaar om te relativeren. En bedoeld of niet, een tikje moraliserend is hij toch wel. “Als je niks aardigs kunt bedenken om te zeggen, zeg dan gewoon niks,” sluit Jojo haar betoog af. Bekijk hieronder haar hele jurk.

1-1

3

download

download-2

4

Bron | Brekend.nl, Lovely Jojo’s (beeld)

Ook interessant