Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw ziet kitten gedumpt worden en grijpt in: ‘Mijn hart brak’

achtergelaten-huisdier-gedumpte-kitten-margriet.jpg

Gedumpte dieren halen regelmatig het nieuws. Deze week deelt een vrouw een hartverscheurend verhaal over een achtergelaten kitten. 

“Ik kook echt van woede dat je dit je dier kan aandoen”, schrijft Myrna op Facebook.

‘Mijn hart brak’

Toen Myrna zaterdagochtend aan het hardlopen was bij de jachthaven in Ridderkerk, zag ze hoe een vrouw een kitten in een berm achterliet. Met kattenmand en al. Vervolgens reed het baasje weg in haar auto. “Ik riep je nog na”, vertelt Myrna. “Je hebt vast niet in je achteruitkijkspiegel gezien dat het schattige katertje het gras uit sprong en nog een paar meter achter jullie auto aan rende. Mijn hart brak, dit beeld staat op m’n netvlies gebrand.”

Dierenambulance

Gelukkig liep het katje daarna Myrna’s kant op, waardoor ze hem kon oppakken. “Ik ben met ‘m naar de jachthaven gelopen waar ik samen met een lieve meneer de Dierenambulance heb gebeld.” Het beestje is nu in goede handen en er wordt een moederpoes voor hem gezocht.

‘Verschrikkelijk persoon’

Myrna is verbijsterd. Net als vele anderen. “Was hij niet perfect genoeg om te houden? Geen zin om opvang te regelen zodat je zelf lekker op vakantie kan? Wat ben je een verschrikkelijk persoon als je dit doet”, pent ze. Ook roept ze mensen die meer weten, of iemand kennen die ineens geen kittens van zes à zeven weken oud meer heeft, op om contact met de Dierenambulance op te nemen.

Waarom niet bij een dierenopvang?

Het motief van het baasje zullen we misschien nooit weten, maar duidelijk was dat ze niet (meer) voor het beestje kon zorgen. Een huisdier afstaan aan een dierenopvang kost bovendien ook geld – en misschien had diegene daar de financiële middelen niet voor. Enfin, dit is niet de manier om een diertje af te staan. Je kunt altijd met een dierenopvang in gesprek gaan over een mogelijke betalingsregeling. Gelukkig is dit katertje gered. Maar voor veel andere huisdieren loopt het misschien niet zo goed af.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Facebook, Dierenbescherming
Beeld | iStock

 

Ook interessant