Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw glijdt uit over pot mayonaise en krijgt 11.500 euro schadevergoeding

mayonaise.jpg

Een 23-jarige vrouw die in een lokale supermarkt over een gevallen pot mayonaise uitgleed, heeft daar een flinke schadevergoeding voor gekregen.

De vrouw uit Veenendaal kreeg een bedrag van maar liefst 11.500 euro uitgekeerd, ter compensatie voor de geleden schade.

Huilend van de pijn

Een vakkenvuller had de pot uit zijn handen laten vallen. Daarna was hij zonder de troep op te ruimen of het gebied af te zetten weggelopen. De vrouw zou vervolgens huilend van pijn en schrik en onder de mayonaise naar de servicedesk zijn gestrompeld voor hulp.

Scheur meniscus

Omstanders en winkelpersoneel zouden volgens het slachtoffer na de valpartij geen vinger hebben uitgestoken om te helpen. In het ziekenhuis werd later een scheur in de meniscus van de vrouw vastgesteld.

Ziekenhuiskosten

Volgens Frederik Lieben van JBL&G, het Amsterdamse letselschadebureau dat de zaak behandelde, worden dergelijke hoge bedragen wel vaker uitgekeerd: “Het gaat niet alleen om ziekenhuiskosten. Een slachtoffer kan ook vaak langere tijd niet werken, heeft mogelijk hulp nodig in het huishouden en ook de emotionele schade is niet gering.”

Schikking

In welke supermarkt de vrouw viel is niet bekend. Het slachtoffer schakelde het letselschadebureau in om de winkel aansprakelijk te stellen. Ze wilde graag een vergoeding voor gemaakte medische kosten en een bedrag aan smartengeld. De verzekeraar van de supermarkt heeft nu een schikking met het slachtoffer getroffen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant