Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw bevalt in trein: baby mag 25 jaar gratis reizen

trein.jpg

Een bevalling is natuurlijk altijd bijzonder. Maar er zijn van die omstandigheden die de geboorte net even éxtra speciaal maken. Dit is er zo eentje. Een Ierse vrouw is onlangs bevallen in een trein die onderweg was van Galway naar Dublin.

Hoewel het natuurlijk niet de ideale plek is om te bevallen, houdt haar baby er – behalve een geweldig verhaal om later op feestjes en partijen te vertellen – iets moois aan over. Spoorwegmaatschappij Irish Rail heeft het pasgeboren meisje 25 jaar lang gratis treinreizen aangeboden.

Geschreeuw vanaf toilet

Een cateringmedewerkster aan boord van de trein hoorde dinsdag geschreeuw vanaf het toilet. Ze duwde de deur open en zag daar een jonge vrouw zitten, zo vertelt ze aan de Ierse omroep RTÉ. De vrouw zei dat ze dacht dat ze aan het bevallen was.

Hulp van reizigers

Hierop informeerde de cateringmedewerkster direct de machinist, ze belde een ambulance en vroeg via de intercom of er verpleegkundigen of artsen in de trein aanwezig waren. Twee verpleegkundigen en een huisarts kwamen naar voren om te helpen. Andere inzittenden doneerden hun jas om de privacy van de vrouw te beschermen.

Snelle bevalling

De huisarts die te hulp schoot, was ‘doodsbang’ om dingen verkeerd te doen. Dat biechtte hij op aan de Ierse omroep. Alleen tijdens zijn studie, alweer best wat tijd geleden, had hij te maken gehad met bevallingen. Gelukkig kwam de baby al na twintig minuten tevoorschijn. “Het was heel chaotisch. Maar ik zei: of we het nu leuk vinden of niet, we moeten er het beste van maken.”

Goede gezondheid

Na de geboorte zijn de moeder en haar baby, een meisje, naar het ziekenhuis gebracht. Ze maken het beiden prima en verkeren in goede gezondheid. De spoorwegmaatschappij heeft alle inzittenden bedankt die de moeder hebben bijgestaan. De trein had uiteindelijk 80 minuten vertraging.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock

Ook interessant