Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bizar: vrouw bevalt maand na bevalling nóg een keer, van een tweeling

newborn-triplets-lie-on-a-stomach-on-a-blanket.jpg

Een 20-jarige vrouw uit Bangladesh wist niet wat haar overkwam toen ze, minder dan een maand na de geboorte van haar eerste kind, ineens van een tweeling beviel. Wat bleek? Ze heeft twee baarmoeders! 

Arifa Sultana beviel eind februari van een gezond jongetje in een ziekenhuis in het Khulna-district in Bangladesh. 26 dagen later moest ze zich opnieuw naar het ziekenhuis haasten: deze keer omdat ze hevige buikpijn had en het leek alsof haar vliezen waren gebroken.

‘We waren in shock’

In het ziekenhuis ontdekten dokters dat ze nog steeds zwanger was, en nu zelfs van een tweeling. “We deden een echo en zagen dat er nóg twee baby’s waren. We waren in shock, ik had nog nooit zoiets gezien,” vertelt gynaecoloog Sheila Poddar. Sultana bleek twee volledig functionerende baarmoeders te hebben. Het eerste jongetje bevond zich in de ene baarmoeder, de tweeling in de andere.

Geen geld voor echo’s

De tweeling is met een spoedkeizersnede ter wereld gebracht. De jongen en het meisje kwamen gezond ter wereld, en Arifa mocht na vier dagen het ziekenhuis nogmaals verlaten. Hoe het kan dat de tweeling tijdens eerdere echo’s niet is opgemerkt? Simpel: die echo’s zijn nooit uitgevoerd omdat Arifa en haar man daar niet genoeg geld voor hadden.

Grote verantwoordelijkheid

Arifa Sultana maakt zich daarom ook zorgen over de de financiële situatie met drie baby’s. Haar man verdient 6000 taka (omgerekend zo’n 60 euro) per maand. “Ik weet niet hoe we het gaan redden, we hebben zo’n grote verantwoordelijkheid en zo weinig geld.” Haar man ziet het echter positief in. “Het was een mirakel van Allah dat al mijn kinderen gezond zijn. Ik ga mijn best doen ze gelukkig te maken.”

Bron | BBC
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant