Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw betaalt per ongeluk boete van €5.300 in plaats van €53: ‘Ik krijg m’n geld niet terug’

boete.jpg

Toen Christine Tytgat (69) zag dat ze een openstaande verkeersboete had van €53, besloot ze deze op 14 mei jl. nog even snel te voldoen. Tijdens het overmaken van het bedrag ging er echter iets mis: Christine vergat een komma, waardoor ze in plaats van €53, €5.300 overschreef.

Toen de Belgische de fout opmerkte, was het geld al van haar rekening afgeschreven.

‘Nog steeds niks terug’

Christine belde meteen naar de helpdesk. “De medewerker beloofde dat ik het geld binnen twintig dagen zou terugkrijgen.” Het geld kwam echter niet, en Christine pleegde opnieuw telefoontjes. “Inmiddels heb ik al zeker vijf keer iemand anders aan de lijn gehad, die me belooft de fout snel recht te zetten. Vandaag zijn we een halfjaar verder en heb ik het geld nog steeds niet terug.”

Pensioen

Christine snapt dat de fout bij haar ligt, maar begrijpt niet waarom het zo lang moet duren voordat ze het geld terug kan krijgen. “Gelukkig krijgen wij elke maand ons pensioen en hebben we momenteel geen grote uitgaven. Anders hadden we langzaamaan wel een probleem.”

Mail naar burgemeester

Christine mailde uiteindelijk wanhopig naar de burgemeester van haar woonplaats Kortrijk, Vincent Van Quickenborne. Die reageerde gelukkig begripvol. “Voor een goedwerkende overheid is dit niet normaal,” vindt de burgemeester. Edward Landtsheere, woordvoerder van de FOD Justitie, vindt dat ook. “Het is niet de bedoeling dat deze vrouw zo lang op haar geld moet wachten. We gaan zo snel mogelijk uitzoeken wat er is misgegaan en zorgen dat ze haar geld terugkrijgt.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant