Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Ben je nóg vrijgezel?’ 5 antwoorden op deze vraag bij het kerstdiner

vrijgezel-kerstdiner-antwoorden.jpg

De feestelijke decembermaand met de nodige familiebezoekjes is aangebroken. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar als jij als enige vrijgezel aan het kerstdiner zit, is de vraag of je al een potentiële partner op het oog hebt onvermijdelijk…

De kans is groot dat je tijdens het kerstdiner niet alleen aan tafel zit met je ouders (en kinderen), maar óók met die bemoeizieke oudtante die je al in geen tijden meer hebt gezien. De gebruikelijke koetjes en kalfjes komen voorbij. En de vragen over je leven: ‘Hoe gaat het op je werk?’ ‘Hoe bevalt je (nieuwe) auto?’ En, je kon erop wachten: ‘Wanneer stel je nou eens een nieuwe liefde aan ons voor?’.

Deskundigen helpen je deze lastige en vaak ook pijnlijke vraag te beantwoorden:

1. Weet jíj misschien iemand voor me?

Een vraag beantwoorden met een wedervraag is een gemakkelijke manier om niet meteen antwoord te hoeven geven. ‘Ken jij iemand die aardig en leuk is aan wie je me kunt voorstellen?’ Je kunt het vragen, zeker als je van je gesprekspartner verwacht dat hij of zij je echt in contact kan brengen met leuke mensen. Of juist als je zeker weet dat diegene toch niemand weet. De Amerikaanse relatiecoach Emyrald Sinclaire vult aan: “Je kunt het ook iets algemener houden en de ander om relatieadvies vragen.”

2. Ik heb m’n match nog niet gevonden

Volgens de Amerikaanse datingexpert Yue Xu kun je het best eerlijk zijn en zeggen dat je de ware nog niet tegen het lijf bent gelopen. “De beste manier is gewoon te vertellen dat je vaak op date gaat, maar de ideale match nog niet hebt gevonden”, zegt ze tegenover de website bustle.com. “Hiermee tackel je de gedachte dat je elke avond eenzaam met je kat op de bank zit te wachten tot je pubers thuis komen van een feestje. Ook is de kans groot dat het gezelschap overschakelt op een ander gespreksonderwerp.”

3. Ik voel me best gelukkig, als vrijgezel

Sommige mensen zien je meteen als ‘zielig’ als je (nog) geen partner hebt, maar het hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat je ongelukkig bent. Geef dat dan ook aan en benadruk vooral dat je van plan bent nog wel even single te blijven.

4. Ik heb het momenteel te druk met mijn kat

Als je geen zin hebt in relatieadvies, geen wedervraag wilt stellen en ook niet al te serieus wilt antwoorden, kun je reageren met een grapje. “Leg hen bijvoorbeeld uit dat je het momenteel te druk hebt met je kat”, aldus Sinclaire. “Of zeg met een stralende lach dat je momenteel graag single bent, maar met plezier cadeautjes voor twee ontvangt.”

5. Waarom heb jij een relatie?

Er zijn genoeg mensen die bewust single zijn, om allerlei redenen. Herkenbaar? Dan kun je er ook voor kiezen de rollen om te draaien. “Vraag waarom zij een relatie hebben”, stelt seksuoloog stelt Jess O’Reilly. “Je hoeft je helemaal niet te verantwoorden, maar hebt wel het recht om iets te zeggen als je dat wilt.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Ook interessant