Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lekker vooruitzicht: vanaf woensdag temperaturen boven 20 graden

lekker-vooruitzicht-vanaf-woensdag-temperaturen-boven-20-graden.jpg

Hoewel de temperatuur dit weekend ’s nachts weer voor het eerst onder de nul zakte, is er erg mooi weer op komst. Woensdag kan het ten zuiden van de grote rivieren zelfs warmer worden dan 20 graden.

Dat is natuurlijk een vooruitzicht waar we érg blij van worden.

Fijn vooruitzicht

De komende dagen zal de wind draaien, waardoor warme lucht uit het zuiden ons land binnenkomt, zo meldt Weer.nl. Dit zorgt ervoor dat we vanaf woensdag weer érg mooi weer krijgen voor de tijd van het jaar. Toch kunnen we nog niet echt spreken van een fijne nazomer, want het weer blijft toch wisselvallig met flink wat regen en wind.

Vanaf dinsdag stijgende temperaturen

Vandaag zijn de temperaturen nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar hebben we wel het geluk dat er niet veel wind staat en er ook geen regen voorspeld is. Vanaf dinsdag merken we echter al de effecten van de warme lucht. De temperatuur stijgt dan weer met een paar graden en in het zuidoosten kan het al 17 graden worden. Toch is het woensdag pas écht genieten, omdat het in het zuiden op de warmste plekken zomaar 22 graden kan worden. Volgens Weer.nl is er zeker een kans dat het kwik in de Bilt zal stijgen tot meer dan 20,1 graden, wat betekent dat het dagrecord uit 1977 sneuvelt.

Extra van genieten

Mocht je nog even van het zonnetje willen genieten, dan moet je zeker woensdag je kans grijpen. Daarna slaat het weer namelijk volledig om en vanaf donderdag komt een koufront de warme lucht verdrijven. Pak dus voor die tijd je kans en maak nog even een lekkere herfstwandeling voordat de temperaturen weer dalen.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Hart van Nederland
Beeld | iStock

d

Ook interessant