Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom we ondanks de goede cijfers voorlopig geen versoepelingen krijgen

ondanks-goede-cijfers-nog-geen-versoepelingen-margriet.jpg

Het CBS kwam donderdag met positief nieuws: er zijn vorige week minder mensen overleden dan op basis van de tijd van het jaar verwacht werd. Het is voor het eerst sinds september dat er minder mensen overlijden dan verwacht. Goed nieuws natuurlijk, maar volgens ministers hoeven we voorlopig nog geen versoepelingen te verwachten.

Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) noemt de nieuwe cijfers van het CBS over het aantal sterfgevallen ‘ongelofelijk goed nieuws’, maar benadrukt dat het onverstandig zou zijn om te denken dat de coronacrisis nu voorbij is.

‘Voorlopig geen versoepelingen’

“We zijn er gewoon nog niet”, zo laat hij weten tijdens een kort interview op het Binnenhof. “We moeten nu heel erg snel doorgaan met vaccineren en intensiever testen, en voor de hele korte termijn moeten we de maatregelen nog even vasthouden.” Doen we dit niet, dan lopen we later alsnog tegen de lamp en moeten er opnieuw strengere maatregelen komen. “Dus nu onvoorzichtig hupsakee de boel openen, nee, dat doen we echt niet.”

Lees ook: Moet je tóch een vaccinatie halen als je het coronavirus al hebt gehad?

Aan het begin van de derde golf

Ook de demissionaire ministers Van Ark (Medische Zorg) en Grapperhaus (Justitie) zijn voorzichtig als het gaat om versoepelingen. “Deskundigen zeggen dat we aan het begin van de derde golf zitten, maar er zijn ook lichtpuntjes. Die dingen moeten we met elkaar wegen”, aldus Van Ark. Grapperhaus laat weten dat hij in gesprek zal blijven met de horeca voor meer perspectief. “Maar ik heb ze ook gezegd: reken niet op dingen op de korte termijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | NOS
Beeld | Getty

Margriet 11 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week: een jaar corona: dit heeft het ons gebracht, een interview met Daphne Deckers, verzorgingstips voor grijs haar, 6 vragen aan 6 vrouwen uit de Tweede Kamer én we geven maar liefst 214 (!) boeken weg. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant