Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó voorkom je de vier meest gemaakte valentijnsfouten

valentijnsfouten.png

Wat zijn de meest gemaakte fouten op Valentijnsdag? En hoe kun je ze voorkomen?

1. Cadeau vergeten, of nog erger, last minute iets heel onbenulligs kopen

De meerderheid vindt het niet erg om voor Valentijn geen cadeautje te krijgen, blijkt uit onderzoek van de tijdschriften Men’s Health en Women’s Health. Dat neemt niet weg dat het voor 15 procent van de geliefden reden is om de relatie te beëindigen. Toch is voor de meeste vrouwen geen cadeau beter dan een fout cadeau. Een bos bloemen van het tankstation vinden ze daarbij het allerergst, op de voet gevolgd door ordinaire sieraden of een romantisch bedoeld knuffelbeest.

Zo los je het op! 
Download de app Countdown + Event Reminders Lite (iOS en Android) om je op tijd te waarschuwen dat Valentijnsdag eraan komt.  Handig voor volgend jaar! En wil je zeker weten dat je cadeau wordt gewaardeerd, denk dan ‘ns aan een ervaring zoals een (bon voor) een weekendje weg, een dagje naar de sauna of uit eten.

2. Een verschrikkelijke valentijnskaart

Valentijnskaarten zijn de ultieme uiting van liefde en herinneren je geliefde aan belangrijke mijlpalen in jullie relatie. De eerste valentijnskaart ooit is gestuurd door de Franse hertog van Orléans in 1415 naar zijn vrouw toen hij gevangen werd gehouden in Londen. Sindsdien worden er elk jaar 190 miljoenen kaarten gestuurd rond Valentijnsdag. En ja, daar zijn lelijke kaarten bij. Met teksten die de liefde behoorlijk kunnen laten bekoelen…

Zo los je het op!
Laat aan je geliefde zien dat je aandacht hebt besteed aan de kaart. Dat doe je door ‘m met zorg uit te kiezen in de winkel en er een handgeschreven, persoonlijke tekst op te zetten. Wil je er iets heel bijzonders van maken en ben je creatief, maak dan je eigen valentijnskaart.

3. Aangebrande maaltijd

Hoe romantisch is het om met valentijn thuis te eten? De tafel mooi gedekt, kaarslicht, jullie favoriete muziek op de achtergrond… Maar zelf koken kan natuurlijk ook een uitdaging zijn. Want wat als de soufflé inzakt, het voorgerecht mislukt of de aardappelen aanbranden?

Zo los je het op!
Kun je wel wat begeleiding gebruiken bij de keus en bereidingswijze van je verrassingsmenu, dan is het handig om een maaltijdbox te bestellen. Zo heb je precies de goede hoeveelheden in huis, met duidelijke recepten en uitleg. Als zelf koken te hoog gegrepen is, kun je ook kiezen voor een lekkere kant-en-klaarmaaltijd van een cateraar of een maaltijd laten bezorgen.

4. Een vies, onopgeruimd huis

Over de huishoudtaken worden de meeste ruzies gemaakt binnen een relatie. Dat maakt Valentijnsdag zo ongeveer de ergste van het jaar om de boel te laten verslonzen. Wonen jullie niet samen en nodig je je valentijn uit bij je thuis, dan is rommel een behoorlijke afknapper.

Zo los je het op!
Geen tijd meer voor een opruimbeurt of een hekel aan schoonmaken? Huur dan professionele hulp in. Via Helpling kun je een betrouwbare, ervaren en gescreende schoonmaakhulp zoeken. (Misschien is dat ook nog een tip als valentijnscadeau: een strippenkaart voor tien schoonmaakbeurten, waarbij er een werkster komt of jij zelf het schoonmaken op je neemt.) Een andere optie: spreek gewoon buiten de deur af voor je valentijsdate!

Ook interessant