Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Voor het eerst met iemand op vakantie? Lees dan toch maar even deze tips…

vakantie-strand.jpg

Nieuw reismaatje? Of heb je plannen voor een vakantie met iemand die je eigenlijk nog helemaal nog niet zo goed kent? Met déze vijf handige tips valt je vakantie straks niet in het water omdat je bijvoorbeeld andere verwachtingen hebt. 

Hoe werkt dat eigenlijk, reizen met die ene collega die je misschien nog niet zo lang kent of een vriendin die je bijvoorbeeld online hebt leren kennen? Wij vroegen het reisvergelijker Skyscanner en zij gaven de volgende tips:

Op vakantie met een nieuwe reisbuddy:

1. Spreek een keer van tevoren af

Heb je online een leuke klik met iemand en zie je het wel zitten om met deze persoon op reis te gaan? Spreek dan, als het kan, minstens één keer van tevoren af om te zien of het in het echt ook zo klikt als via een website of app. Ga misschien zelfs een weekend samen weg, als ‘test’. Het zou zonde zijn om er in een hutje in Timboektoe achter te komen dat jullie elkaar eigenlijk helemaal niet liggen….

2. Doe iets avontuurlijks samen

Spreken jullie van tevoren af, ga dan iets avontuurlijks doen samen in plaats van drankje doen of een hapje eten. Op reis zullen jullie voornamelijk veel ondernemen samen en daarbij moeten jullie persoonlijkheden wel bij elkaar passen. Leer iemand dus liever op een ongewone plek of in een bijzondere situatie kennen, dan tegenover elkaar aan tafel.

3. Stel de belangrijkste vragen

Nu zijn er een paar dingen waar jullie het roerend eens over moeten zijn, voordat jullie samen aan de reis beginnen. Zoals: hebben jullie hetzelfde reisschema? Willen jullie graag vroeg opstaan, of zijn jullie allebei uitslapers? Hebben jullie ongeveer hetzelfde budget? Niets zo vervelend als ruzie maken over geld. Zijn jullie allebei feestbeesten, of willen jullie het lekker rustig houden? En tot slot: zijn jullie control freaks of gaan jullie mee met de flow? Jullie houding ten opzichte van reizen is erg belangrijk om van tevoren te bespreken.

4. Wees eerlijk tegen elkaar

Spreek af dat jullie ten alle tijden open en eerlijk met elkaar blijven communiceren, zeker als jullie besluiten een (lange) reis tegemoet te gaan. Wees niet te kritisch en luister naar de ander, maar bedenk wel dat het voor jullie allebei leuk moet zijn. Blijf daarom jullie verschillen analyseren en probeer het eens te blijven met de ander, om zo samen alles uit jullie reis te halen.

5. Heb geen verwachtingen

Besluiten jullie het avontuur samen aan te gaan? Probeer vantevoren dan niet teveel verwachtingen te hebben. Heb je verhalen gehoord van medereizigers die op deze manier hun nieuwe beste vriend of soulmate hebben gevonden en wil jij dat per se ook? Dan kan je reis misschien alleen maar gaan tegenvallen. Ook al denk je dat jullie gemaakt zijn om samen te reizen, je zult onderweg vast een keer een probleem tegenkomen, hoe groot of klein ook. Voorkom dat je in de put raakt als de persoon in kwestie op reis toch niet helemaal is zoals je had verwacht. Praat het uit of ga uiteindelijk allebei je eigen weg; alles is mogelijk. Als je maar geniet!

Beeld:iStock

Lees ook:

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant