Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog even volhouden: einde van de week weer volop zon én zomerse temperaturen

zomerse-temperaturen.jpg

Het was voor veel mensen even wennen: na een paar dagen genieten van volop heerlijke zomerse temperaturen, kregen we plotseling te maken met een aantal frisse dagen met regen. En hoewel dat de komende dagen nog zo zal blijven, is er voor het einde van de week toch nog een beetje hoop.

Vanaf vrijdag krijgen we namelijk weer te maken met zon én zomerse temperaturen.

Vandaag, morgen en woensdag

Vandaag is het, volgens Weerplaza-meteoroloog Raymon Klaassen, nog even doorbijten. Het is namelijk nog bewolkt met af en toe een bui en temperaturen van 14 tot 18 graden. “Ook dinsdag is er veel bewolking, maar het blijft wel droog.” Woensdag is er al wat verbetering te zien: het zonnetje zal nog niet helemaal tevoorschijn komen, maar het blijft wél droog en met temperaturen van 16 tot 20 graden is het toch aanzienlijk warmer dan de dagen ervoor.

Lees ook: dit belangrijke plekje vergeten mensen vaak in te smeren met zonnebrand

Rest van de week

Donderdag lopen de temperaturen al op tot de 20 graden, maar blijft het helaas wel een beetje onstabiel met hier en daar een bui. Vanaf vrijdag is weer ouderwets genieten geblazen: “De zon wordt dominanter en de temperatuur kan flink wat oplopen. Er is een aanzienlijke kans dat het in de zuidelijke helft van het land zomers warm wordt. Een onweersbui later op de dag is niet uitgesloten.”

Zomerste temperaturen in het weekend

In het weekend worden er zelfs temperaturen verwacht tot boven de 25 graden. “In het zuiden en zuidoosten sluiten we niet uit dat het zeer lokaal 30 graden en dus tropisch warm kan worden,” aldus Klaassen. Helaas kan dit wel weer leiden tot een stevige onweersbui.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant