Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoera: vanaf volgende week kunnen we lente temperaturen verwachten

hoera-vanaf-volgende-week-kunnen-we-lente-temperaturen-verwachten.jpg

Hoewel we geen écht strenge winter hebben gehad, zijn wij wel weer klaar met deze koude en vooral natte dagen. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven, hoeven we niet lang meer te wachten op de zon: vanaf maart wordt het namelijk al lente met fijne temperaturen.

En dat betekent: lente temperaturen van rond de twintig graden en zon.

Ongewoon droog en warm

Normaal hebben we in maart nog te maken met een strenge nawinter, met ijzige kou en veel regen. Dit jaar is daar gelukkig geen sprake van. Het stormachtige weer van de afgelopen weken zal snel wegtrekken en plaatsmaken voor lente temperaturen. Maart wordt namelijk een ongewoon droge en vooral warme maand, waarin de zon regelmatig te zien zal zijn.

Meer dan twintig graden

Dit heeft alles te maken met de windrichting. Deze komt vaak uit het zuiden, waardoor de warme lucht van Zuid-Europa regelmatig ons land binnenstroomt. En dat gaan we voelen: de temperatuur kan op meerdere dagen oplopen tot wel twintig graden of hoger, mét een lekker zonnetje. De temperatuur zal gemiddeld zo’n drie graden hoger liggen dan normaal. Precies het nieuws dat we nodig hadden, op deze regenachtige dag.

Af en toe koude dagen

Helaas is het niet álleen maar goed nieuws. Hoewel maart een stuk mooier wordt dan we gewend zijn, betekent dat niet dat het de hele tijd warm en droog zal zijn. De wind kan namelijk ook af en toe draaien en uit het noordwesten komen, en dat zal leiden tot ijzige wind met regen of zelfs natte sneeuw. Maar gelukkig zullen deze dagen wel in de minderheid zijn: naar verwachting valt er twintig tot dertig mm minder regen dan normaal is voor maart.

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant