Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dat scheelt: vloeistoffen en elektronica mogen voortaan in je tas blijven op Schiphol

vloeistoffen-en-elektronica-mogen-op-schiphol-in-tas-blijven-margriet.jpg

Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om bij de veiligheidscontrole alle vloeistoffen en elektronica uit je handbagage te halen? Dan hebben we goed nieuws voor je: mensen die via Schiphol reizen mogen voortaan alles gewoon in hun tas laten zitten.

Schiphol is namelijk over gegaan op CT-scans om zo de handbagage van reizigers te controleren.

Stressmomentje met vloeistoffen en elektronica op Schiphol

Normaal gesproken is het de bedoeling dat je alle vloeistoffen en elektronica uit je handbagage haalt en deze op de band legt. Bij sommige mensen is dit altijd weer een stressvol momentje. Want waar heb je ook alweer die handcrème gestopt? En wat als ze er toch nog iets uit vissen en weggooien? Gelukkig hoef je daar voortaan dus niet meer over te stressen, want bij Schiphol kun je vanaf nu alles gewoon in je tas laten zitten. Dit betekent dat je ook niet meer in de weer hoeft met die aparte bakjes. In Vertrekhal 1 staan 21 veiligheidspoorten voorzien van CT-scans. Met deze scans kunnen veiligheidsmedewerkers de inhoud van de bagage op hun scherm in 3D bekijken en zelfs 360 graden draaien. Handig, toch?

Lees ook:
Wil je deze zomer nog op vakantie? Dit kun je verwachten van populaire Europese bestemmingen

Overige regels blijven hetzelfde op Schiphol

Overigens wordt er nog wel steeds geadviseerd om vloeistoffen en gels zo veel mogelijk in de ruimbagage te vervoeren. Er zijn nog steeds alleen maar verpakkingen van maximaal 100 milliliter toegestaan in je handbagage en deze moeten nog steeds vervoerd worden in een literzakje. Verpakkingen groter dan 100 milliliter mogen alleen mee als ze bij de check goedgekeurd worden door de CT-scan en de beveiligingsmedewerker.

Waarom controle op vloeistoffen en elektronica?

Vanwege de dreiging op terroristische aanslagen door middel van chemicaliën zijn er sinds 2006 strenge regels als het gaat om het meenemen van vloeistoffen in je handbagage tijdens het vliegen. Bij elektronica gelden er strenge regels vanwege de kans op ontploffingsgevaar.

Bron | Leeuwarder Courant
Beeld | Getty

Ook interessant