Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pas op met zwemmen in Duitsland: vleesetende bacterie actief in zee

pas-op-met-zwemmen-in-duitsland-vleesetende-bacterie-actief-in-zee.jpg

Mensen die binnenkort op vakantie gaan naar Duitsland kunnen de Oostzee misschien beter vermijden. Er is een mysterieuze, vleesetende bacterie opgedoken die al één dodelijk slachtoffer heeft geëist.

Volgens het blad Focus gaat het om de zogeheten ‘vibrionenbacterie’, een vleesetende soort die in 2018 ook al drie dodelijke slachtoffers eiste.

Vleesetende bacterie

Dat de vleesetende bacterie opnieuw is opgedoken, heeft alles te maken met de warme temperaturen. In de zomermaanden kan de temperatuur in de Oostzee al snel oplopen tot 20 graden, waardoor de bacterie zich makkelijk kan vermenigvuldigen. De bacterie komt meestal binnen via kleine wondjes en kan vooral bij kwetsbare mensen (zoals ouderen en kinderen) dodelijke infecties veroorzaken. Vanaf 20 graden wordt de bacterie pas echt gevaarlijk.

Nog geen zwemverbod

Hoewel er nog geen zwemverbod is ingesteld, nemen plaatselijke overheden nu regelmatig monsters van het zeewater. Volgens dr. Martina Littmann, de vrouw die het onderzoek leidt, is het dodelijke slachtoffer een oudere vrouw. Verdere details wil ze niet vrijgeven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | De Telegraaf
Beeld | iStock

Ook interessant