Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Man viert voor het eerst kerst en doet op hilarische manier verslag

voor-het-eerst-kerst.jpg

Kerst is oorspronkelijk een christelijke traditie, wat betekent dat aanhangers van andere geloven vaak geen kerstmis vieren. Ook voor Mohammed Hussain, wiens familie moslim is, is kerstmis niet vanzelfsprekend. Dit jaar viert hij het voor het eerst, en besloot zijn buitenstaandersperspectief online te delen.

Het leidde tot een hilarisch verslag op Twitter, dat meteen het internet overvloog.

Pijnlijk herkenbaar

Normaal ging Mohammed tijdens de kerstperiode naar zijn familie om tijd met hen door te brengen. Maar niet om kerstmis te vieren: dat is geen traditie in de islam. Mohammed had dus nog nooit kerst gevierd, tot dit jaar. Door het coronavirus kon hij niet naar huis en daarom brengt hij de kerstperiode met zijn huisgenoten door. Die vieren wel kerstmis, en leren Mohammed graag hoe het moet. Hij vindt sommige tradities als buitenstaander op zijn zachtst gezegd bijzonder, en deelt zijn pijnlijk herkenbare observaties op Twitter.

Kerst als parttime baan

Een voorbeeldje: Mohammed dacht dat kerst niet zoveel omvatte. Een kerstboom opzetten, wat cadeautjes uitwisselen… klaar. Maar nu komt hij erachter dat kerst iéder moment van zijn vrije tijd opslokt. Kerstboom versieren, het huis buiten met lichtjes opfleuren, voor iedereen het perfecte cadeau bedenken. Zoals hij het zelf omschrijft: van half november tot eind december is kerst voor iedereen een parttime baan.

Tradities zijn heilig

Daarnaast grapt hij over de tradities waar mensen veel waarde aan hechten. Is het voor jouw familie bijvoorbeeld vaste prik om met kerst te gourmetten of stoofperen als bijgerecht te eten? Dan zullen jullie voor geen goud van deze traditie afwijken. Dit geldt trouwens ook voor kerstversiering, denkt Mohammed. Hij merkt op dat we twee soorten kerstversiering hebben: de standaard, goedkope rommel, en de mooie, dure en opvallende versiering die wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Cadeaus voor jezelf

Cadeaus kopen is volgens Mohammed ook geen eitje. Want: hoe hoog je budget ook is, het perfecte cadeau is altijd preciés tien euro meer dan het budget dat je had besloten. En volgens hem nog het allerergste: cadeautjes voor jezelf onder de boom leggen is niet sociaal geaccepteerd. Als je het zo leest, is kerst inderdaad best een gekke traditie. Maar gaan we ermee stoppen? Absoluut niet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Linda
Beeld | Getty Images

Ook interessant