Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Té vaak en vermoeiend: werknemers ergeren zich rot aan videobellen

te-vaak-en-vermoeiend-werknemers-ergeren-zich-dood-aan-videobellen.jpg

Word jij helemaal gek van het vele videobellen dat je voor je werk moet doen? Je bent niet de enige: uit een peiling van RTL Z blijkt namelijk dat veel mensen zich rot ergeren alle videocalls die ze voor hun werk moeten doen. Volgens de ondervraagden is videobellen vaak helemaal niet effectief en is het ook nog eens erg vermoeiend.

Voor de peiling werden maar liefst 850 mensen ondervraagd die geregeld thuiswerken en videobellen. Een groot deel van de ondervraagden is van mening dat videobellen erg veel inspanning vergt.

Videobellen vermoeiend

Maar liefst 70 procent vindt het zelfs vermoeiender dan fysiek vergaderen. Volgens gezondheidsdirecteur Willem van Rhenen van ArboUnie is dit niet zo gek. “Je moet veel beter luisteren, kijken en ook nog eens veel interpreteren. Dat kost meer energie”, zo vertelt hij aan RTL Nieuws. “Aan de andere kant krijg je juist minder energie, omdat je alle secundaire signalen – bijvoorbeeld een klein grapje tussendoor – mist.”

Lees ook: Eenzaam door thuiswerken? Deze drie groepen hebben er het meeste last van

Expert pleit voor extra richtlijnen

Ook de hoeveelheid videocalls die moeten worden gedaan is bij veel mensen een grote bron van frustratie. En daar blijft het niet bij, want technische problemen en haperende verbindingen zorgen ook voor de nodige irritaties. Maar liefst een kwart van de ondervraagden stoort zich aan collega’s die na maandenlang videobellen nog steeds niet helemaal door hebben hoe alles werkt. Toch lijkt het er sterk op dat videobellen volledig de norm is. Van Rhenen pleit daarom voor extra arbo-richtlijnen. Naast bijvoorbeeld thuiswerkvergoedingen en een werkplekcheck zou er ook een maximale tijd aan online vergaderingen moeten worden gesteld.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Z
Beeld | Getty Images

Margriet extra winter

Margriet Extra: winter ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet kerstverhaal, winterpuzzels, cadeaukaartjes, gezond de winter doorkomen en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant