Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Verwarde man met scherp voorwerp aangehouden bij school prinsessen

dit-zijn-8-regels-voor-prinsessen-amalia-alexia-en-ariane.jpg

De politie blijkt vorige week vrijdag een verwarde man te hebben opgepakt bij de school van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane in Den Haag. De politie en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigen dit nieuws aan Shownieuws.

Volgens de RVD had de man een scherp voorwerp op zak.

Geen strafrechtelijk vervolg

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man inmiddels is overgebracht naar de Opvang Verwarde Personen. Het Openbaar Ministerie is op de hoogte van het ‘incident’ maar laat weten dat er geen strafrechtelijk vervolg zal plaatsvinden, omdat hier volgens hen geen aanleiding voor is.

Altijd persoonsbeveiligers bij prinsessen

Het is niet duidelijk of de man daadwerkelijk op weg was naar de school van de prinsessen, al doet de betrokkenheid van de RVD dit wel vermoeden. De RVD heeft echter laten weten dat ze verder niet willen ingaan op het incident. Zij doen naar eigen zeggen ‘geen mededelingen met betrekking tot veiligheid en beveiliging’. De prinsessen hebben gelukkig wel persoonsbeveiligers die altijd met hen mee naar school gaan. Ook hangen er camera’s op en rondom de school die zij vanaf schermen kunnen volgen.

Lees ook:
Pak je kans: je kunt nu de overbuurvrouw van prinses Beatrix worden

Bedreigingen prinses Amalia

Prinses Amalia kreeg begin januari nog te maken met bedreigingen via Instagram. Een man schreef haar toen dat hij haar wilde mishandelen en op school zou gaan opzoeken. Deze man, Wouter G, heeft daar afgelopen dinsdag drie maanden cel, tbs en dwangverpleging voor gekregen. De man probeerde ook een toneelvoorstelling op het Christelijk Gymnasium te organiseren om zo dichter bij de prinses te kunnen komen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Shownieuws
Beeld | Brunopress

Margriet 48

Margriet 48 ligt nu in de winkel! Met deze week: gezond & fit de winter in, zo herken je online oplichting, lekkere & voedzame ontbijtjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant