Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Uiteten of naar musea? Volgende versoepelingen worden mogelijk vervroegd

versoepelingen-van-coronamaatregelen-op-5-juni.jpg

Het lijkt langzaam aan steeds beter te gaan met de besmettingsaantallen en ook in de ziekenhuizen liggen minder coronapatiënten. Dat is goed nieuws en betekent ook dat het kabinet de volgende versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk al vervroegd naar 5 juni.

Van horeca tot musea: welke versoepelingen kunnen we verwachten? 

Versoepelingen van coronamaatregelen op 5 juni 

Tijdens het Catshuisoverleg afgelopen zaterdag werd gesproken over de volgende stap van het heropenen van de samenleving. Volgens ingewijden zouden de volgende versoepelingen van de coronamaatregelen al op zaterdag 5 juni ingaan, in plaats van woensdag 9 juni. Dat betekent dat de horeca en culture instellingen, zoals musea eerder dan gepland hun deuren weer mogen openen. Daarnaast zou het vanaf die datum ook weer toegestaan zijn om vier mensen thuis te ontvangen. Zogenoemde ‘natte horeca’, zoals kroegen mogen pas in de hierop volgende stap open.

Definitief besluit 

Of de versoepelingen van de coronamaatregelen op 5 juni al vervroegd in kunnen gaan hangt af van de besmettingsaantallen en ziekenhuisopnames. Rond 31 mei neemt het kabinet een definitief besluit of deze derde stap van het heropeningsplan al eerder kan ingaan. Eigenlijk was het de bedoeling dat deze stap al op 1 juni zou worden gezet, maar omdat eerder de besmettingsaantallen nog te veel stegen en het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opliep, werd daar begin mei al een streep doorheen gezet. 

Lees ook: Hoeveel dagen na je vaccinatie ben je beschermd tegen het virus?

Middelbare scholen gaan open

De knoop over het voortgezet onderwijs is afgelopen zaterdag wel alvast doorgehakt: vanaf 31 mei mogen middelbare scholen weer volledig open, en vanaf 7 juni moeten scholen weer volledig open. 

Bron | Hart van Nederland, NOS
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant