Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geboren in dít jaar? Dan krijg je vervroegde uitnodiging voor vaccinatie

vervroegde-uitnodiging-voor-de-vaccinatie.jpg

Ben jij geboren in 1952? Dan heeft het RIVM goed nieuws. Mensen geboren in dat jaar krijgen namelijk vervroegd een uitnodiging voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Vanaf dinsdag kun je de uitnodiging al op de mat verwachten. 

Kun je niet tot dinsdag wachten? Dan kun je ook nu alvast online een prikafspraak maken. 

Een vervroegde uitnodiging voor de vaccinatie 

In totaal krijgen ongeveer 200.000 mensen, geboren in 1952, vervroegd een uitnodiging voor een eerste vaccinatie bij de GGD. Volgens de eerdere vaccinatiestrategie zou deze groep mensen pas eind april en begin mei een uitnodiging ontvangen, maar door een eerdere extra levering van het Pfizer/BioNTech-vaccin komen zij nu al in aanmerking. Dat laat een woordvoerder van het RIVM weten. De GGD heeft ruim 100 locaties geopend waar deze groep voor een vaccinatie terecht kan. 

Niet iedereen maakt een prikafspraak

Naast dat er extra Pfizer-vaccins zijn geleverd legt de woordvoerder van het RIVM uit dat sommige mensen die al eerder aan de beurt waren, geen prikafspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er afspraakmomenten openstaan, en die gaten willen zij alsnog vullen. Ook daardoor komen mensen uit 1952 eerder in aanmerking voor een prik. 

Lees ook:
Oproep voor een vaccinatie: mag je de kat uit de boom kijken of gaat je prik dan naar een ander?

Uitnodiging van de huisarts

Doordat sommige mensen geboren in 1952 mogelijk ook onder een andere vaccinatiegroep vallen, bijvoorbeeld mensen met een medische aandoening, kan het zijn dat zij naast de uitnodiging van het RIVM ook een uitnodiging van de huisarts krijgen. Indien je mobiel bent mag je van het RIVM zelf kiezen of je voor de vaccinatie bij de GGD of de huisarts gaat. Val je binnen deze leeftijdsgroep? Dan kun je vanaf aankomende dinsdag de uitnodiging per post verwachten, waarna je zelf een afspraak kunt inplannen. Ook kun je nu alvast zonder uitnodiging online een afspraak maken.

Bron | AD, GGD GHOR
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant