Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nieuwe details over het vertrek van Harry en Meghan bekend gemaakt

nieuwe-details-over-het-vertrek-van-harry-en-meghan-bekend-gemaakt.jpg

Toen prins Harry en Meghan Markle dit voorjaar besloten om terug te treden als royals, kwam hun besluit voor velen als een verrassing. In hun nieuwe biografie komt nu echter naar buiten dat hun vertrek voor het Britse koningshuis absoluut geen verrassing was.

De twee hadden namelijk al veel eerder in een mail aangegeven dat ze wilde vertrekken, alleen werd daar geen gehoor aan gegeven.

Geen spontaan besluit

In januari kondigden Harry en Meghan op hun Instagrampagina ‘Sussex Royal’ aan dat ze afstand zouden nemen van hun rol als senior royals. In het boek ‘Finding Freemdom’ staat dat dit besluit echter absoluut niet spontaan is genomen. In de maanden die eraan vooraf gingen, gaven de twee al duidelijk aan niet gelukkig te zijn. Zo lieten ze in een interview met ITV in oktober vorig jaar al weten dat ze worstelden met de koninklijke druk.

Lees ook: Waarom Meghan Markle niet op de bruiloft van Pippa Middleton was

E-mail aan koningin en prins Charles

Na hun tour door Zuid-Afrika, tijdens hun koninklijke pauze in Canada en even voor Kerstmis 2019, stuurde het koppel een e-mail naar prins Charles en koningin Elizabeth. In de e-mail gaf het koppel aan dat ze het Verenigd Koninkrijk wilde verlaten en dat ze graag in een persoonlijk gesprek hun besluit nader wilde toelichten. Eén van de assistenten van Charles liet hun toen weten dat er pas op 29 januari een afspraak met de koningin kon worden geregeld.

Aankondiging van Harry en Meghan

Bij prins Harry viel deze reactie niet goed. “Harry had het gevoel dat hij geblokkeerd werd,” zo laat een bron dicht bij de prins in het boek weten. Hierdoor kwam alles ineens in een stroomversnelling. Op 7 januari, de dag dat Harry en Meghan Canada House in Londen bezochten, publiceerde de Britse krant The Sun een verhaal over hun plannen om permanent naar Canada te verhuizen. De volgende dag besloot het koppel om op hun Instagram-pagina deze plannen te bevestigen. Dit besluit kwam voor het Britse koningshuis wél als een verrassing. Dat de twee van plan waren om een stapje terug te doen wist iedereen al, alleen niet dat ze er op dat moment al mee naar buiten zouden komen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Nieuwsblad.be
Beeld | Brunopress

Ook interessant