Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mag je werkgever je verplichten om een coronasneltest te doen?

mag-je-werkgever-je-verplichten-om-een-coronasneltest-te-doen-margriet.jpg

Nu het ook mogelijk is om een coronasneltest bij de supermarkt of apotheek te halen,  is het wat makkelijker om je te laten testen. Het zou best kunnen dat je werkgever je op een gegeven moment vraagt om zo’n sneltest te doen. Maar wat als je dat niet wilt? Zijn werknemers dan alsnog verplicht om zo’n coronasneltest te doen?

Het AD vroeg arbeidsrechtadvocaat Gerard Berghuis hoe dit precies zit.

Mag een werkgever je verplichten om een coronasneltest te doen?

Nu het veel gemakkelijker is om een coronasneltest te kopen, wordt het advocatenkantoor van Berghuis bestookt met vragen. “Een cliënt vroeg onlangs ‘kan ik van mijn werknemers verlangen dat zij zich laten testen op het coronavirus?’ Andersom stuiten ook werknemers op vragen: ‘Mag ik een coronasneltest weigeren als mijn werkgever dat van mij vraagt?’”, zo vertelt Berghuis.

Lees ook:
Hoe betrouwbaar is een coronasneltest?

Op deze laatste vraag heeft hij een duidelijk antwoord: volgens Berghuis mag je als werkgever níet je werknemer verplichten om een coronasneltest te doen. “Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Door bijvoorbeeld fysiek contact te beperken en het aanbieden van mondkapjes en sneltesten. Een werkgever kan je echter niet dwingen een test te doen. Een werknemer beslist zelf wat er met zijn of haar lichaam gebeurt. Het verplichten van een test is een inbreuk op de lichamelijke integriteit van een werknemer. Het is in strijd met de grondwet.” Maar er geldt een uitzondering, die we hieronder uitleggen.

Discussies op de werkvloer

Toch wil het volgens de advocaat nog weleens botsen tussen werkgevers en werknemers als het hierover gaat. “Werkgevers denken: wat is het probleem? Een test is een kleine moeite om een veilige werkomgeving te creëren. Terwijl sommige werknemers het absoluut niet willen. Wij horen van cliënten dat ze er niet in geloven. Sommigen vinden dat het gevaar van corona zwaar wordt overdreven. Bovendien zijn er mensen die al gevaccineerd zijn. Die zien het nut van een sneltest niet. Ook daar zijn de meningen soms over verdeeld; of mensen die eenmaal gevaccineerd het virus nog kunnen verspreiden.’’

Uitzondering

Over het algemeen is het dus zo dat je als werkgever je werknemer niet mag verplichten, maar er is volgens Berghuis wel een uitzondering: als een werknemer bijvoorbeeld weigert om een test af te nemen terwijl er wél kans is op besmetting. “Omdat een collega op het werk bijvoorbeeld positief is getest. Iemand kan zich na vijf dagen laten testen op corona. Bij een negatieve test, wordt de quarantaine opgeheven. Maar als jij weigert je te laten testen, moet je maar liefst tien dagen in quarantaine.” Volgens Berghuis mag een werkgever in zo’n geval wel vragen of je meewerkt aan een test, zodat je zo snel mogelijk weer naar de werkvloer kunt terugkeren. “Doet een werknemer dat niet, en spant hij zich niet in om de duur van de quarantaine te verkorten, vind ik dat hij geen recht heeft op loon. De langere duur van de quarantaine komt dan voor eigen rekening van de werknemer. Dat zou ik zeker durven bepleiten en hebben we in het verleden al eens gedaan.”

Bron | AD
Beeld | Getty

Ook interessant