Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vermiste kat na twaalf jaar herenigd met baasje: ‘Nooit gedacht dat ze terug zou komen’

vermiste-kat-baasje-herenigd-margriet.jpg

Het Brabantse baasje van de vermiste kat Eu kon het niet geloven toen ze een telefoontje kreeg dat haar huistijger weer terecht was. Na twaalf jaar.

Vol met klitten, maar hartstikke tam, gechipt en geregistreerd kwam het beestje bij Stichting Straatkat terecht. Maar de zoektocht naar haar baasje was nog een moeilijke.

Bijna ingeslapen

Op een industrieterrein in Geldrop zwierf jarenlang een kat rond. Aangezien het telefoonnummer en het adres dat op de chip geregistreerd stond niet meer klopten, werd overwogen om het arme dier in te laten slapen. Gelukkig werd daar een stokje voor gestoken en werd Stichting Straatkat ingeschakeld.

Rot gezocht

Een medewerker herkende de achternaam van het betreffende baasje dat op de chip geregistreerd stond. Via een kennis belandde ze zo bij Annemarie uit Eindhoven, die haar oren niet kon geloven. “We hebben ons twaalf jaar geleden echt rot gezocht naar haar,” vertelt ze aan Omroep Brabant. “We gingen er niet meer vanuit dat ze ooit nog terug zou komen. (…) Als je dan zo’n telefoontje krijgt, weet je niet wat je overkomt.”

Spinnen

De hereniging met haar dierenvriend was heel mooi, omschrijft Annemarie. “Toen we haar weer zagen, reageerde ze gelijk weer op haar naam en meteen was ze aan het spinnen. Het was weer helemaal goed.” Ook qua gezondheid is alles prima in orde met Eu. “We zijn alleen allebei iets ouder geworden.” De poes is nu zeventien jaar.

Helpende hand

Dat het beestje twaalf jaar lang zwerven op een industrieterrein heeft overleefd, is vooral te danken aan mensen die haar eten gaven. Zoals Riet, die haar de afgelopen acht maanden verzorgde. “Ze ging altijd in een kistje zitten met een dekentje erin,” vertelt zij aan Omroep Brabant. “Ik had ook maar een tafel buiten gezet en daaronder haar voer gezet zodat het niet nat werd.”

Houd dus hoop als jouw viervoeter ook spoorloos is en zorg ervoor dat je adresgegevens op z’n chip altijd up to date zijn. Dan hoeft de hereniging misschien niet twaalf jaar lang op zich te laten wachten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | Omroep Brabant
Beeld | iStock

Ook interessant