Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Verkouden? Leg dit naast je bed

woman-with-a-cold.jpg

Snotteren, snuiten, hoesten en proesten: de herfst is aangebroken en we worden massaal verkouden. Kun je ’s nachts niet goed slapen door een verstopte neus?

Dan kun je natuurlijk in de weer gaan met neusspray. Maar wil je het toch iets natuurlijker oplossen? Sla dan een netje uien in.

Fijne tranen

Pel, vlak voordat je met je verstopte neus wilt gaan slapen, een ui. Snijd die doormidden of in grote stukken en zet hem op een bordje naast je bed. Dan zou je kunnen merken dat je al een stuk gemakkelijker ademhaalt. Hoe dat gebeurt? Op dezelfde manier als dat je ogen gaan tranen en je neus gaat lopen bij het snijden van een ui. De ui zorgt ervoor dat er in je neus meer vocht wordt aangemaakt. Daardoor wordt het aanwezige snot als het ware opgelost, zodat je weer vrij door je neus kunt ademhalen. Slaap lekker!

Knoflook bij verkoudheid

Helaas worden je collega’s er waarschijnlijk niet zo blij van als jij uiendampen op kantoor verspreidt, dus voor overdag is de ui minder geschikt als remedie. Gelukkig zijn er, naast neusspray, nog meer producten in je keukenkastje die kunnen helpen tegen verkoudheid. Zo zouden pepers de symptomen van een verstopte neus verlichten. En Gezondheidsnet.nl meldt dat verschillende studies aantonen, dat het eten van twee tenen rauwe knoflook helpt wanneer je de eerste verschijnselen van griep of verkoudheid ontdekt, vanwege de sterke antibacteriële werking. Om de sterke knoflookadem tegen te gaan, zijn er genoeg dingen die je kunt eten of drinken.

Kippensoep en paprika

Wellicht een lekkerder alternatief: volgens dezelfde site tonen studies aan dat ook kippensoep helpt tegen griep en verkoudheid. De bouillon zou ontstekingsremmende eigenschappen bezitten en daarmee de ontwikkeling van witte bloedlichaampjes, die verantwoordelijk zijn voor het slijm in neus en longen, tegengaan. En was je van plan om een sinaasappeltje te pellen voor de vitamine C? Dan kun je beter rode paprika eten. Hoe dat zit, lees je in dit artikel: Grieperig? Eet rode paprika!

Bron | Gezondheidsnet
Beeld | iStock

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant