Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Warme dagen komen terug, maar vanaf déze dag is er eindelijk verkoeling

opnieuw-warme-dagen-maar-vanaf-deze-dag-is-er-verkoeling.jpg

De hittegolf is dan wel voorbij, maar vanaf vandaag is dat weerbeeld eigenlijk weer terug. Zet je maar weer schrap voor tropische warmte en plakkerige nachten. Nog heel even doorbijten tot er écht verkoeling onze kant op komt.

Na dertien dagen kwam er gisteren een eind aan de hittegolf. Het was die dag gemiddeld maximaal 24 graden. Dat is wel even wat anders dan de afgelopen twee weken, waarop het elke dag 25+ en vooral ook 30+ graden was. Maar met de weersvoorspelling van woensdag tot en met vrijdag zet die hittegolf eigenlijk gewoon door.

Klamme nachten tot het weekend

Het wordt vandaag, woensdag, namelijk gemiddeld 27 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 29 graden worden. Haal je ventilator dus maar weer tevoorschijn: door de aanvoer van warme lucht en regen wordt de nacht van woensdag op donderdag klam en plakkerig. De temperatuur daalt niet lager dan zo’n 19 tot 20 graden. En de twee dagen erna, op donderdag en vrijdag, wordt het alleen nog maar warmer.

Tropische warmte op donderdag en vrijdag

Donderdag kan het lokaal wel 30 graden worden. Perfect strandweer dus. ’s Avonds is alleen wel onweer voorspeld. En mede daardoor is er vrijdag alweer een beetje verkoeling. Maar met zo’n 26 graden wordt dat alsnog een tropisch warme dag.

Verkoeling

Grijp dus je kans als je nog een duik in zee wilt nemen, want vanaf zaterdag is het strandweer wel voorbij. In het weekend wordt het een stukje frisser met temperaturen van maximaal 24 graden. Ook wordt er wat onweer en regen voorspeld. Zondag wordt het maximaal 20 graden. En die verkoeling is misschien wel dé verademing voor mensen die de hittegolf al spuugzat waren.

De koelte zet door

Dat koelere weerbeeld zet volgende week door. De maximumtemperatuur schommelt namelijk rond de 22 graden. De zon blijft schijnen, maar wordt wel afgewisseld met wat bewolking en hier en daar een bui.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Ook interessant