Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oeps: vrouw stelt navigatie verkeerd in en wandelt snelweg op

navigatie-wandelroute-a1.jpg

Blindelings op je navigatiesysteem vertrouwen, is niet altijd een goed plan. Dat weet de vrouw die deze week de A10 op wandelde, inmiddels maar al te goed.

Rijkswaterstaat haalde dinsdagmiddag een vrouw van de vluchtstrook op de snelweg bij Amsterdam Sloterdijk. Hoe ze daar zo, te voet, terecht was gekomen? ‘Simpel’: haar navigatie had haar daarheen gestuurd.

Navigatie goed instellen

Ze was onderweg naar de Hema om te gaan winkelen en had daarvoor haar route uitgestippeld via een navigatiesysteem. Maar eh, als je lopend gaat, moet je wel even de wandelroute inschakelen. Dat was deze dame vergeten. Met als gevolg dat ze als een auto de snelweg werd opgestuurd.

Levensgevaarlijk natuurlijk, maar gelukkig liep het met ingrijpen van de wegeninspectie en politie goed af. Controleer dus altijd of je het juiste type route aan hebt staan – en waarschuw ook je moeder of oma daarvoor. Je gezonde verstand gebruiken blijft ook raadzaam, want voor je het weet, rijd je met je auto tussen de koeien of met je fiets in de spits.

Bron | NU.nl, Twitter
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Laat het koude herfst- en winterweer maar komen: zó zorg je er met een zonnescherm in de auto voor dat jouw voeten warm blijven.

Ook interessant