Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó gaat de verjaardag van koningin Elizabeth er dit jaar uitzien

koningin-elizabeth.jpg

Voor haar verjaardag aanstaande dinsdag heeft koningin Elizabeth van een belangrijke traditie afgezien. Voor het eerst in de 68 jaar dat ze op de troon zit zullen er namelijk geen saluutschoten worden afgevuurd bij de Tower Bridge in Londen.

En dat is niet een keuze die zomaar gemaakt is, maar alles te maken heeft met het heersende coronavirus.

Verjaardag koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth verblijft dit jaar tijdens haar verjaardag in Windsor. Volgens bronnen heeft ze door de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen geen behoefte aan de jaarlijkse saluutschoten. Royaltyverslaggever Chris Ship laat weten dat de koningin het onder de huidige omstandigheden ‘niet gepast’ vindt.

‘Trooping the Colour’

En het zijn niet alleen de saluutschoten die dit jaar niet doorgaan. Ook de vlag wordt dinsdag niet uitgehangen. De Britse regering heeft aan de lokale autoriteiten laten weten dat het niet geacht wordt dat men dit doet. Ook het jaarlijkse evenement ‘Trooping the Colour’ dat ter ere van de verjaardag van de koningin wordt gehouden zal niet doorgaan.

Geen andere plannen

Al met al zal het dus een sobere verjaardag voor koningin Elizabeth worden. Er zijn ook geen andere plannen gemaakt om haar verjaardag op een alternatieve manier in te vullen en de kans dat ze bezoek zal ontvangen van familieleden is ook heel klein. Haar zoon prins Charles bevindt zich momenteel in Schotland, kleinzoon William is met zijn gezin in Norfolk en prins Harry bevindt zich met zijn gezin in hun nieuwe woonplaats Los Angeles.

 Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Blauwbloed
Beeld | Getty Images

Ook interessant