Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Verdrietig nieuws: nagellakheld Tijn (6) overleden

3fm-serious-request-glazen-huis-in-breda.jpg

Vanochtend is bekend geworden dat Tijn (6), het jongetje dat Nederlanders massaal ontroerde met zijn nagellakactie voor Serious Request, is overleden. Tijn leed aan hersenstamkanker en vroeg met zijn actie aandacht voor zijn ongeneeslijke ziekte. 

Nagellakheld Tijn

Dit verdrietige nieuws werd vanochtend bekendgemaakt bij radiozender 3FM. Het zesjarige jongetje werd eind vorig jaar de held van de radiozender toen hij met zijn vader naar het Glazen Huis ging. Daar bood hij aan de nagels te lakken van iedereen die geld doneerde voor het goede doel. Bekende Nederlanders en politici sloten zich bij de actie van Tijn aan. Daarna werden er door heel Nederland andere nagellakacties georganiseerd om geld op te halen. Tijn wist in z’n eentje toen al 2,5 miljoen euro binnen te halen.

lak.door tijn

De laatste wens van de doodzieke Tijn was om één miljoen in te zamelen voor een nieuwe behandelmethode voor hersenstamkanker. Met dat geld zouden kinderen die net als hij kampen met die ziekte wél een kans op overleving krijgen. Om geld binnen te halen heeft hij zijn eigen nagellak geïntroduceerd: LAK. door Tijn. Juist gisteren werd bekend dat de actie zijn doel heeft bereikt: er is een miljoen euro opgehaald! Met dat geld kan een robotapparaat worden gekocht waarmee een behandeling van hersenstamkanker bij kinderen zoals Tijn veel meer kans van slagen krijgt.

Reactie van 3FM

Het trieste nieuws over Tijn werd bekend op 3FM. Op de site van de radiozender staat het volgende: ‘Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was. Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Zijn verhaal heeft ons als zender diep in het hart geraakt – toen, vandaag, voor altijd.’ Hier lees je de hele reactie. 

Bekijk hier het condoleanceregister dat is geopend voor Tijn.

Bron | NU.nl
Beeld | ANP

Lees ook

Ongeneeslijk zieke Tijn komt met eigen nagellak voor allerlaatste wens
Ontroerend: Miss Montreal maakt prachtig liedje voor Tijn
Heel Holland lakt voor Tijn

Bekijk ook

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant