Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Verdrietig nieuws: Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (62) overleden

van-der-laan.jpg

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden op 62-jarige leeftijd. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Volgens zijn woordvoerder is hij “thuis, in alle rust” overleden. Van der Laan was al geruime tijd ernstig ziek, hij had uitgezaaide longkanker. Van der Laan werkte tot kort voor zijn overlijden nog door. Op 18 september liet hij de inwoners van zijn stad weten dat hij was uitbehandeld en dat hij daarom zijn taken moest neerleggen. Hij wilde meer tijd hebben voor zijn gezin. Al zijn taken werden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren, aan wie hij sinds zijn diagnose begin 2017 al verschillende werkzaamheden had overgedragen. De gemeente Amsterdam meldt dat het stadsbestuur en de medewerkers van de gemeente het verlies “van een geliefde burgemeester” betreuren.

Steunbetuigingen van Amsterdammers

Sinds de bekendmaking van zijn ziekte ontving de burgemeester veel steunbetuigingen van Amsterdammers. Op 19 september stonden duizenden mensen bij zijn ambtswoning aan de Herengracht in Amsterdam om Van der Laan met applaus te eren. Ook werd er eerder dit jaar een video gemaakt waarin Amsterdammers beloftes doen aan Van der Laan.

Van der Laan was sinds 2010 burgemeester van Amsterdam. Het ambt beviel de in Leiden geboren politicus zo goed, dat hij vorig jaar tekende voor een tweede termijn.

Bron | NU.nl
Foto | ANP

Bekijk hieronder de video: Amsterdam belooft

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant