Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Veilig de weg op in de winter? Zorg ervoor dat déze spullen in je auto liggen

auto-winter.jpg

Met dit weer wil je natuurlijk niet met pech langs de weg staan. En straks in de sneeuw al helemaal niet!  Maar mocht het toch gebeuren, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Zo ga je veilig de weg op deze winter.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat deze spullen in de winter áltijd in je auto liggen. Want je weet tenslotte maar nooit…

1. Een dekentje

Mocht je verwarming het plotseling begeven, dan is een dekentje geen overbodige luxe. Daarnaast is een deken bij nachtelijke autoritten altijd fijn om te hebben: lekker warm.

2. Een fluorescerend hesje

Deze tip geldt eigenlijk niet alleen voor de winter, maar het hele jaar door. Want het is verplicht om een fluorescerend hesje te dragen wanneer je bij pech uit de auto stapt.

3. Extra ruitensproeiervloeistof

Een goed zicht is natuurlijk onmisbaar tijdens het rijden. Koop sproeiervloeistof met antivries, zodat je ruitenwissers ook ijs te lijf kunnen gaan.

4. Een draadloze oplader

Het laatste wat je wilt, is dat je ergens in the middle of nowhere stil komt te staan met een lege telefoon…

5. Startkabels

De lage temperaturen ’s nachts kunnen ervoor zorgen dat je problemen krijgt met je accu. Zorg er daarom voor dat er altijd startkabels in de auto liggen.

6. Een zaklamp

Mocht je ’s nachts ergens met pech langs de weg belanden, dan sta je in elk geval niet in het pikdonker. En zo kun je je telefoon bewaren voor belangrijker zaken als bellen om hulp en appen met het thuisfront.

7. Water en energierepen

Als je ergens stil komt te staan en lang moet wachten, scheelt het een stuk als je iets te eten en drinken bij je hebt. Zorg er dus voor dat je een kleine noodvoorraad in je auto hebt liggen.

8. Een opvouwbare schep

Zeker een goed idee als je met de auto op wintersport gaat. Maar ook in Nederland kan het gaan sneeuwen. En dan is een schep die je uit kunt klappen tot gebruiksformaat een uitkomst.

9. Een goede ijskrabber

Het liefst natuurlijk eentje met zo’n handschoen eraan, zodat je vingers niet bevriezen.

10. Een EHBO-koffertje

Niet alleen voor de winter, maar voor altijd. Als er dan onverhoopt iets gebeurt, heb je pleisters, verband en een zwachtel bij de hand.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | goedgevoel.be
Foto | iStock

Ook interessant