Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom veel horecazaken ervoor kiezen om ook na 28 april dicht te blijven

waarom-veel-horecazaken-ook-na-28-april-dicht-blijven-margriet.jpg

Je zou denken dat de horecazaken vanaf woensdag 28 april massaal hun terrassen weer open gooien, maar niets blijkt minder waar te zijn. Omdat de terrassen alleen tussen 12.00 uur en 18.00 uur open mogen, heeft het voor sommige zaken geen zin om open te gaan.

Ook vinden veel horecaondernemers het nog niet verantwoord om open te gaan.

Horecazaken hebben verschillende redenen

Sommige horecaondernemers denken dat de terrasbezoekers na zessen zullen verplaatsen naar de parken, wat natuurlijk ook niet verantwoord is. Ook zou het financieel niet rendabel zijn, omdat niet iedere horecaondernemer de mogelijkheid heeft om een terras te hebben. Daarnaast moeten de meeste ondernemers het hebben van de inkomsten ná 18.00 uur.

“Nog steeds overvolle ziekenhuizen en stijgende besmettingen”

Bij verschillende horecazaken zal het bordje ‘gesloten’ dan ook nog voorlopig aan de deur blijven hangen. Zo liet de eigenaresse van het bekende Café Jos Meesterschenkerij in Nijmegen, door middel van een Facebookbericht, weten dat ze haar zaak voorlopig nog dicht houdt. Haar bericht kan op veel steun rekenen. “We zien nog steeds berichten over overvolle ziekenhuizen, stijgende besmettingen en er wordt zelfs al gewaarschuwd voor een code zwart volgende week. Rutte heeft buikpijn van de opening van onze terrassen en dat geeft ons een onderbuikgevoel,” zo schrijft ze. Het team van het café is van plan om alles van week tot week te bekijken en dan te besluiten of ze wel of niet open gaan.

Lees ook: Zóveel gaan testbewijzen voor horeca, evenementen en musea vanaf juli kosten

“Het is niet haalbaar”

Ook Steven Maasen, de eigenaar van de Amsterdamse Disco Dolly, heeft besloten om voorlopig niet open te gaan. “Iedereen was in de eerste instantie positief, maar na de bewustwording zien we dat dit helemaal niet gaat werken. Het is niet haalbaar. Vooral met de onzekerheid van het weer, het inroosteren van het personeel en het inkopen van producten. Het gros wat langs wil komen, is klaar met werken als wij weer dichtmoeten. Daarnaast verdienen wij het meeste van ons geld na 18:00 uur,” zo vertelt hij aan Hart van Nederland.

Bron | Hart van Nederland
Beeld | Getty

Ook interessant