Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Let op: op déze dagen worden de meeste files verwacht vanwege vakantieverkeer

files.jpg

Mocht je vandaag de weg op gaan, dan is de kans groot dat je in een file terechtkomt. De ANWB verwacht dat er vandaag en morgen veel files zullen staan vanwege vakantieverkeer. De drukte op de wegen houdt vandaag waarschijnlijk aan tot het einde van de middag.

Dat het nu drukker is op de binnenlandse wegen dan voorgaande jaren, heeft volgens de ANWB te maken met het feit dat meer mensen ervoor kiezen om in eigen land op vakantie te gaan.

Files door meer vakanties in eigen land

Mocht je nu zelf de weg op moeten de komende dagen, dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat er vooral in het oosten en zuiden van het land veel files zullen zijn. Richting de Duitse grens en in Zeeland wordt het waarschijnlijk het drukst. Ook in Duitsland en Frankrijk wordt veel drukte verwacht. In Duitsland vooral richting het noorden van het land. Op de Franse wegen zal de drukte vooral terug te zien zijn op de wegen naar West- en Zuid-Frankrijk.

Lees ook
Oppassen met coronavirus: dít zijn de vaakst besmette delen van de auto

Belangrijke tips

Heb jij een autovakantie gepland staan? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat er per land verschillende regels gelden als het gaat om het aantal mensen dat in een auto mag zitten. Een overzicht per land kun je hier vinden. Ook is het verstandig om dít niet te vergeten voordat je weggaat.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant