Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vandaag een bijzondere dag: Wereld Wens Dag

wereld-wens-dag.png

Vandaag, 29 april, is het Wereld Wens Dag. Over de hele wereld wordt op 29 april, vanwege World Wish Day, aandacht gevraagd voor het vervullen van bijzondere wensen. Ook in Nederland vervult Make-A-Wish de liefste wens van kinderen tussen drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Maar wat is eigenlijk de oorsprong van World Wish Day?

De oorsprong
In 1987 kreeg de vijfjarige Chris de diagnose leukemie en de verwachting was dat hij niet meer dan drie jaar te leven had. Hij vertelde zijn moeder dat hij er heilig in geloofde dat hij binnen die drie jaar alsnog motoragent bij de Phoenix Police Department in Arizona kon worden. En inderdaad: op 29 april 1980 kreeg hij een speciaal motoragentuniform en deed hij ‘examen’, waarvoor hij uiteraard met vlag en wimpel slaagde. Hij mocht in een politieauto meerijden en speciaal voor hem was er een helikoptervlucht boven de stad georganiseerd. Tijdens de vlucht werd hij naar het hoofdkantoor van de Department of Public Safety gevlogen om daar als eerste in de geschiedenis te worden beëdigd als ere-agent van de DPS. Chris overleed twee dagen later en werd begraven in zijn uniform met badge en wings.

Make-A-Wish Foundation
In de daaropvolgende zomer kwamen de mensen die betrokken waren geweest bij het realiseren van Chris’ wens bijeen en besloten de Make-A-Wish Foundation op te richten. Een jaar later werd de stichting een officiële non-profitorganisatie met de unieke doelstelling: het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Video
Margriet vond deze prachtige video die het hebben van wensen even in perspectief zet. De makers ervan stelden dezelfde vragen aan gezonde mensen en mensen met (een familielid met) kanker, namelijk: “Wat maakt jou gelukkig en wat is je droom?”

Ook interessant