Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vanavond op de buis: Peking Express

rik-van-de-westelaken-anp.jpg

Liefhebbers van Peking Express kunnen vanavond hun hart weer ophalen, want op NET5 gaat een gloednieuw seizoen van start. Rik van de Westelaken presenteert de spelshow samen met de Vlaming Sean d’Hondt.

Peking Express is al vijf jaar niet op televisie geweest. Rik van de Westelaken vertelt aan het AD over de verschillen tussen de huidige reeks en eerdere seizoenen. “Sowieso is de presentatie van mijn Vlaamse co-host Sean d’Hondt en mij anders. Naast de zes deelnemende koppels zijn wij eigenlijk het zevende duo. We rijden vooruit in de race, zetten soms opdrachten uit of testen ze vooraf. Daarbij sturen we de kandidaten steeds videoboodschappen met een speciale telefoon. De presentatie wordt daardoor informeler. Je ziet ons ook regelmatig de mist in gaan als we een proef proberen uit te voeren,” laat hij weten.

Spelregels

Ook de spelregels van Peking Express zijn gewijzigd. “Eerder viel altijd het koppel af dat het laatste aankwam. Dat is niet meer zo. Er is een zwarte enveloppe in het spel die met de kandidaten meereist. Aan het eind van de rit bepaalt de inhoud van die enveloppe of het laatste duo naar huis moet of nog een tweede kans krijgt,” aldus de presentator.

Bekijk onderstaande video waarin een voorproefje wordt gegeven van de uitzending van vanavond. Rik stelt ons voor aan zijn co-host Sean d’Hondt en legt uit wat de eerste proef inhoudt.

Peking Express wordt vanavond om 20.30 uur uitgezonden op Net5.

Bronnen | Net5 en AD.nl
Foto | ANP

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant