Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oproep: geef vanavond om 20.00 uur een groot applaus voor alle helden van de coronacrisis

oproep-geef-vanavond-om-20-00-uur-een-groot-applaus-voor-alle-helden-van-de-coronacrisis.jpg

Geïnspireerd door filmpjes van applaudisserende mensen in Spanje en Italië is er nu ook in Nederland een soortgelijke actie gestart. Op Facebook roepen meerdere mensen op om vanavond om 20.00 uur voor alle helden van de coronacrisis te klappen.

Het applaus is voor: zorgmedewerkers, supermarktpersoneel, de vuilnisman en alle andere mensen die de maatschappij draaiende houden tijdens de coronacrisis.

Wat is de bedoeling?

Het evenement is op Facebook aangemaakt en heeft inmiddels al meer dan 10.000 geïnteresseerden. Ook op andere sociale media wordt het bericht veelvuldig gedeeld. Het is de bedoeling dat er vanavond drie minuten lang geklapt wordt en dat zoveel mogelijk beelden ervan via sociale media worden verspreid. Klappen kun je in de tuin doen, vanuit het raam of vanaf het balkon.

Twee verschillende oproepen

Er was nog even onduidelijkheid over het moment waarop het applaus zou plaatsvinden, omdat er gister twee verschillende oproepen rondgingen. De initiatiefnemers van de twee acties hebben echter besloten om hun acties samen te voegen en het vanavond om 20.00 uur te laten plaatsvinden.

Bijzonder tafereel

Eerder vonden er in Spanje en Italië ook al dergelijke acties plaats, wat bijvoorbeeld deze mooie beelden opleverde:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock, YouTube

Ook interessant