Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Genieten geblazen: vanaf woensdag zacht lenteweer verwacht!

lenteweer.jpg

Heb jij het ook helemaal gehad met de harde wind, regen en kou? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Volgens Weerplaza is er  zacht lenteweer op komst.

Vanaf woensdag wordt het rustiger en verlopen de dagen vrijwel droog. Er wordt ons zelfs een zonnetje beloofd én het kwik stijgt.

Eerst nog even guur

Wacht nog wel even met het opbergen van je winterjas. Vandaag en maandag kun je je dikke jas namelijk nog goed gebruiken. Vandaag wordt er op veel plekken regen verwacht en de stevige wind daarbij maakt het extra guur.

Maandag: enkele buien

Ook maandag vallen er nog enkele buien, maar tussen die buien door is er gelukkig ook ruimte voor de zon. De temperatuur haalt maandagmiddag normale waarden voor de tijd van het jaar, het wordt 6 of 7 graden.

Dinsdag: zo nu en dan zon

In de nacht van maandag op dinsdag trekken wolkenpartijen over ons land, waarbij in het noordoosten mogelijk een lichte bui valt. Maar op veel plaatsen blijft het vanaf dinsdag droog. Vooral in de zuidelijke provincies komt de zon zo nu en dan tevoorschijn. In het noorden van het land zijn meer wolken aanwezig. Het wordt zo’n 6 of 7 graden.

Woensdag: bijna lenteachtig

Woensdag en de dagen daarna verlopen rustig en vrijwel droog. De middagtemperatuur stijgt woensdag naar 9 tot 11 graden en met het zonnetje erbij voelt het daardoor lenteachtig aan. Wel is het in de nacht en vroege ochtend koud met vooral landinwaarts lichte vorst.

Als de voorspellingen kloppen, krijgen we dus vanaf woensdag een voorproefje van het voorjaar met lekker zacht lenteweer!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weerplaza
Foto | iStock

Ook interessant