Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In het meest gunstige geval mogen we vanaf déze maand weer vliegen

in-het-meest-gunstige-geval-mogen-we-vanaf-deze-maand-weer-vliegen.jpg

Nu we vanwege alle reisbeperkingen niet zo makkelijk naar het buitenland kunnen, zijn vakanties in eigen land mateloos populair. Vakantieparken en vakantiehuisjes worden volop geboekt, maar toch zijn er ook nog steeds mensen die hopen in het najaar weer te kunnen vliegen. Maar is dit eigenlijk wel realistisch?

De scenario’s, waar de toerismesector mee werkt, zijn in ieder geval optimistisch.

Uitgebreid rapport

In een rapport dat vanmiddag naar buiten is gebracht, wordt namelijk uitgegaan van opschaling in vier fases, die in een verschillend tempo kunnen worden opgevoerd. Het rapport is opgesteld door het toerismebureau Veluwe, Arnhem, Nijmegen, en wordt gebruikt door alle regionale toeristische organisaties en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Lees ook: minister de Jonge: ‘Vanaf 11 mei weer bezoek in aantal verpleeghuizen’

Vanaf wanneer weer vliegen?

In het meest gunstige scenario kunnen we vanaf augustus weer mondjesmaat vliegen en worden in januari 2021 alle reisrestricties opgeheven. Als het echter niet meezit met de bestrijding van het coronavirus, dan kunnen we op z’n vroegst pas eind december weer gaan vliegen en worden alle reisrestricties pas tegen de zomer van volgend jaar opgeheven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron  | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant