Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vanaf déze datum kun je waarschijnlijk weer op vakantie naar Frankrijk

frankrijk.jpg

Zou jij dolgraag dit jaar nog op vakantie naar Frankrijk willen gaan? Dan hebben wij goed nieuws voor je: Frankrijk is namelijk van plan om vanaf 15 juni weer de grenzen te openen. De horeca is vanaf dat moment ook weer open én toeristen kunnen ook weer naar het strand.

Dit heeft de Franse premier donderdagavond bekend gemaakt tijdens een speciale persconferentie.

Voorwaarde

Dat de grenzen ook daadwerkelijk 15 juni weer open gaan, is nog niet helemaal zeker: voorwaarde is namelijk dat het virus niet opnieuw oplaait. Wanneer de knoop definitief wordt doorgehakt, is nog niet duidelijk. Ook liet de premier gisteravond weten dat het openen van de grenzen in overleg met Europese landen zal gebeuren.

Andere versoepelingen

Het openen van de grenzen is niet de enige versoepeling die in Frankrijk zal plaatsvinden. Zo gaan de scholen in de meeste Franse departementen vanaf 2 juni weer open, voor zowel jongere als oudere leerlingen. Ook zullen vanaf die datum in de meeste regio’s de hotels, restaurants en cafés weer opengaan. Dit geldt ook voor parken, stranden en pleinen.

Lees ook
Naar welke landen mag je straks wél op vakantie? ANWB komt met handige reiswijzer

Ook in Frankrijk mondkapje op en afstand houden

Het dragen van een mondmasker wordt ook in Frankrijk overigens wel geadviseerd. Ook mogen de Fransen niet met meer dan tien personen bij elkaar komen en moeten ze een meter afstand houden. “Het virus circuleert nog steeds in heel Frankrijk, maar de snelheid van de verspreiding is onder controle”, aldus de premier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

M23

Margriet 23 ligt in de winkel! Met als extra een spannende zomerthriller om te lezen in de zon. Maar ook: zomer-beautytips van BN’ers, schoenentrends voor het komende seizoen, de lekkerste aardbeienrecepten en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant