Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Perfecte frietjes

vanaardappeltotfransfrietje.jpg

Lezeressen Marije en Natasja mochten een kijkje achter de schermen nemen bij McDonald’s. Ze volgden het proces van aardappel in de grond tot frietje in het restaurant en vroegen zich af: hoe komt het dat er nooit een lelijk plekje op de frietjes zit?

Perfecte frietjes

‘Er zit nooit een lelijk plekje op de frietjes van McDonald’s. Ik hoop uit te vinden hoe dit komt,’ vertelt Marije. Natasja wil weten of de reclames van McDonald’s kloppen. ‘Ze zeggen dat de producten puur zijn. Ik wil checken of dat klopt.’ Ronald, kwaliteitsexpert van de leverancier van McDonald’s, neemt hen mee naar een perceel in het Zeeuwse Kruiningen, dat 22 voetbalvelden groot is. Hier wordt de Innovator verbouwd. Ronald: ‘Door zijn langwerpige vorm is deze aardappel heel geschikt om friet uit te snijden. Dit sterke ras is niet erg gevoelig voor beurse plekken.’

Geen conserveringsmiddelen

In de fabriek volgen Marije en Natasja het proces stap voor stap. De frietjes worden door drie infraroodcamera’s bekeken en uitgestoten bij bruine plekjes, die er worden uitgesneden. Natasja: ‘De eisen zijn hoger dan ik verwachtte.’ Als de frietjes door 1 van de 50 strikte kwaliteitscontroles heen zijn, worden ze geblancheerd en voorgebakken in plantaardige olie, een mix van zonnebloemolie en raapzaadolie. Vervolgens worden ze geblancheerd en gaan ze diepgevroren naar een restaurant. Er worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Marije: ‘Ik dacht dat er zout aan toegevoegd werd, maar dat is niet nodig.’ Na de rondleiding gaan de dames naar McDonald’s in Bergen op Zoom, waar ze zelf friet bakken. Marije: ‘Je wordt niet zomaar ‘n frietje bij McDonald’s.’

Meer weten over de producten van McDonald’s? Ga naar www.mcdonalds.nl/meerweten

 

[poll id=”4″]

[poll id=”6″]

[customfield]meetpixel[/customfield]

Ook interessant