Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Houd je verrekijker paraat: komende week veel vallende sterren te zien

houd-je-verrekijker-paraat-komende-week-veel-vallende-sterren-te-zien.jpg

Kun jij wel een beetje geluk gebruiken? Dan kun je komende dagen maar beter wat wensen paraat houden. De komende week kunnen we namelijk een hoop vallende sterren verwachten.

Als je het niet erg vind om een beetje laat op te blijven, dan kun je zeker zien!

Beste momenten om te spotten

De meeste vallende sterren zijn waarschijnlijk te zien in de nacht van dinsdag op woensdag en in de nacht van woensdag op donderdag. Op deze momenten kun je zo’n 23 meteoren per uur verwachten, wat neerkomt op een vallende ster per tweeënhalve minuut. Volgens Weeronline gaat om sporadische meteoren en een combinatie van meteoren van twee zwermen: de Aquariden en de Cassiopeïden.

Nachtbraken

Helaas moet je wel tot laat opblijven om de vallende sterren te kunnen spotten. Ze zijn namelijk het best te zien tussen 02.00 uur en 05.00 uur. Voor die tijd heeft het niet echt zin om te kijken omdat maanlicht het zicht dan belemmerd. En na 05.00 zal je ook niet veel sterren kunnen zien omdat de zon dan alweer bijna opkomt.

Zet ’t maar in je agenda

Voor de beste meteorenzwerm van de zomer moet je trouwens nog even geduld hebben. Deze vindt namelijk altijd in augustus plaats. Het maximum van de zogenoemde Perseïden valt op woensdag 12 augustus. Deze nacht kan het aantal vallende sterren oplopen tot maar liefst vijftig (!) per uur. En datum om in je agenda te zetten, dus.

 Neowise

Voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van prachtige natuurverschijnsels hebben wij trouwens nog een leuke tip. De komeet Neowise is namelijk volgende week te zien tussen 23.00 uur en 1:30 uur in het westen tot noordwesten op ongeveer 20 graden hoogte. Met het blote oog zal je deze komeet niet zo snel zien, maar met een verrekijker wel. Ga er dus lekker voor zitten, want de kans is groot dat je deze bijzondere komeet voorbij ziet komen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Linda
Beeld| iStock

Ook interessant