Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vaker tatoeages, vaker spijt

Twintig procent van de mensen met een tatoeage krijgt spijt. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Texas Tech University. Volgens de dermatologen die het onderzoek uitvoerden ligt de gemiddelde leeftijd waarop tatoeages worden genomen rond de twintig. De twijfel slaat gemiddeld zo’n tien jaar later toe. De belangrijkste reden om van een tatoeage af te willen zijn schaamte (in 57 procent van de gevallen) en een nieuwe baan (38 procent). Ruim zes op de tien mensen die hun tatoeage laten verwijderen is vrouw. Volgens de onderzoekers komt dit doordat zij meestal gevoeliger zijn voor kritiek dan mannen. De reden om een tattoo te nemen zijn zeer divers, 28 procent van de ondervraagden gaf aan het gewoon een keer meegemaakt te willen hebben. Anderen (44 procent) wilden zich uniek voelen of zagen de tatoeage als een teken van onafhankelijkheid (33 procent).

Het aantal mensen dat een tatoeage heeft groeit –ondertussen hebben al een kwart van de mensen tussen 18 en 30 jaar een tatoeage- en daarmee ook het aantal mensen met spijt over hun ‘body art’. Slechts zes procent van de mensen die spijt hebben van hun tatoeage laten hem ook echt verwijderen. Dat is best te begrijpen als je bedenkt dat een laserbehandeling honderd euro per behandeling kost en er gemiddeld tien behandelingen nodig zijn.

Vooral getatoeëerde namen worden vaak verwijderd. Maar ook uit de mode geraakte plaatjes (zoals tribals en cartoon figuren) zijn populair bij het laseren.

Ook interessant