Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vakanties naar Spanje en Griekenland vanaf nu stuk makkelijker

vakanties-naar-spanje-en-griekenland-vanaf-nu-stuk-makkelijker-margriet.jpg

Mensen die graag nog naar Spanje of Griekenland willen gaan hebben geluk: vanaf nu is het namelijk een stuk makkelijker om naar deze landen af te reizen.

De kans is dan ook groot dat er de komende tijd meer vakanties naar Spanje en Griekenland zullen worden geboekt.

Geen tests meer of quarantaine

Reizigers die uit Ibiza, Mallorca, Menorca en een groot aantal Griekse vakantie-eilanden komen hoeven geen test meer te doen bij terugkeer naar Nederland. Ook krijgen zij niet langer het dringende advies om vijf tot tien dag en in quarantaine te gaan. Deze versoepelingen komen niet helemaal uit de lucht vallen: omdat er sprake is van een lage besmettingsgraad in deze gebieden is het een stuk veiliger om er naar af te reizen.

Lees ook: Lukt het om iedereen vóór de zomervakantie te vaccineren? Dit zijn de laatste verwachtingen

Welke eilanden?

In Spanje gaat het om de Balearen en in Griekenland om de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden. Hieronder vallen onder andere: Chios, Lesbos, Limnos, Ikaria Samos, Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rhodos, Syros, Thira en Tinos. Voor de rest van Spanje en Griekenland gelden nog wél steeds dezelfde reisrestricties.

Spanje en Griekenland nog steeds code oranje

Of het nu slim is om massaal een vakantie te gaan boeken naar Spanje of Griekenland is nog maar de vraag. De bovengenoemde eilanden houden namelijk nog steeds een oranje reisadvies, wat betekent dat het eigenlijk niet wordt aangeraden om er naar toe te reizen. Dit geldt ook voor de rest van de wereld: alles staat nog zeker tot 15 mei op ‘oranje’, omdat het kabinet liever heeft dat mensen nog gewoon in Nederland blijven.

Bron | Luchtvaartnieuws
Beeld | Getty

Ook interessant