Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vakantiekriebels? Déze landen zijn nagenoeg coronavrij gebleven

coronavrij.jpg

Waar landen zoals China, Italië, Amerika en Nederland zwaar getroffen zijn door het coronavirus, zijn er ook nog landen die nagenoeg coronavrij zijn gebleven. Deze landen waren snel en effectief met maatregelen, waardoor het virus zo goed als verdwenen is.

Dit zijn landen waar het wat het coronavirus betreft momenteel wél veilig is om op vakantie te gaan, en die weer klaar zijn voor toerisme volgens Het Laatste Nieuws:

Slovenië

Met 1471 besmettingen en 108 doden is het kleine land met 2 miljoen inwoners relatief gespaard gebleven. De afgelopen week is er in Slovenië bij maar drie mensen een besmetting vastgesteld.

Montenegro

In het Balkanland met 640.000 inwoners aan de Adriatische Zee zijn al meer dan twintig dagen geen nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

IJsland

Van de 1805 mensen die in IJsland het virus hebben opgelopen, zijn er tot nu toe ‘slechts’ tien overleden.

Lees ook
Alleen al een vakantie boeken geeft je gezondheid én humeur een boost

Kroatië

In Kroatië werd op 25 februari de eerste besmetting vastgesteld. Het aantal steeg uiteindelijk tot 2244 gevallen en 101 mensen zijn overleden.

Griekenland

Van de 2903 mensen die het coronavirus hebben opgelopen, zijn er 137 overleden. Griekenland heeft de epidemie goed onder controle kunnen houden.

Malta

In Malta (met 493.000 inwoners) zijn er in totaal 612 besmettingen vastgesteld en zeven mensen overleden aan het virus. Op 27 mei was er één besmetting, op 26 mei helemaal geen en op 24 en 25 mei ging het telkens om slechts twee gevallen. Het eiland in de Middellandse Zee is dan ook bijna coronavrij.

Cyprus

Op het eiland zijn 939 besmettingen vastgesteld en uiteindelijk zeventien mensen overleden aan het virus.

Slowakije

Ook Slowakije heeft het redelijk kunnen beperken. Van de 5,5 miljoen inwoners zijn er bij 1520 besmettingen vastgesteld en 28 overleden.

Op vakantie gaan

Hoewel het in deze landen dus relatief ‘veilig’ is als het gaat om het coronavirus, houdt elk land er natuurlijk andere regels op na met betrekking tot toeristen. Het is daarom niet bekend of al deze landen officieel ‘open’ zijn voor toeristen. Deze week werd wel bekend gemaakt dat Frankrijk per 15 juni weer zijn grenzen open gooit. In deze handige reiswijzer kun je per land opzoeken of het is toegestaan om daar naar op vakantie te gaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant