Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op vakantie in eigen land? Vakantiehuisjes sinds coronacrisis duurder geworden

vakantiehuisjes-duurder-door-corona.jpg

Het reisadvies naar het buitenland staat voorlopig nog tot na de meivakantie op negatief. En daardoor zijn vakanties in eigen land populair. Al sinds de komst van corona vorig jaar zijn de vakantiehuisjes behoorlijk in trek, en daardoor zijn ze ook een stuk duurder geworden dan normaal.

En die prijzen blijven voorlopig nog wel even oplopen. 

Vakantiehuisjes door corona duurder normaal

Een weekendje of weekje weg in eigen land in een huisje op een vakantiepark: we lijken het weer helemaal te hebben uitgevonden. En zeker nu dat negatieve reisadvies naar het buitenland opnieuw verlengd is, zoeken mensen een vakantiebestemming in eigen land op. Zo zag Natuurhuisjes.nl de dag na de persconferentie het verkeer naar de website al met 30 procent toenemen. En ook bij Roompot zien ze al sinds vorig jaar mei een toename in de interesse in hun vakantieparken.

Maar dat we zo oplossingsgericht in Nederland op vakantie gaan, als het daarbuiten niet mag, betekent ook dat die populaire vakantiehuisjes duurder worden dan normaal. Vergelijkingswebsite Parkvakantie.nl stelt dat de prijzen het afgelopen jaar gemiddeld zo’n 8 tot 13 procent omhoog zijn gegaan. 

Ook het CBS bevestigt dat bij zowel bungalowparken als campings de prijzen in februari 2021 ten opzichte van februari 2020 met 14,3 procent omhoog zijn gegaan. Volgens hun cijfers stegen de prijzen in heel 2020 ten opzichte van 2019 met 3,5 procent. 

80 procent voor paasweekend en meivakantie geboekt 

Aan het AD vertelt Laurens Taekema van het platform Parkvakanties dat het momenteel ‘gekkenhuis’ is. Veel mensen zijn voor het paasweekend en de meivakantie op zoek naar een vakantiehuisje. Daarvan is volgens Taekema nu zo’n 80 procent van het aanbod al geboekt. 

Lees ook: Voor als het weer mag: dít zijn de vijf beste eilanden om te bezoeken in Europa

Hoofdprijs in de zomervakantie

Hoewel we hopen op iets meer versoepelingen in de zomer, blijft het voor veel mensen voorlopig nog onzeker wat ze in de zomervakantie kunnen doen. En daar haken de vakantiehuisjes in Nederland handig op in. In de zomervakantie, en dan vooral alle schoolvakanties, betaal je volgens Taekema nu de hoofdprijs. Daarnaast zijn vooral de losstaande vakantiehuisjes vaak duurder dan bijvoorbeeld de huizen op vakantieparken zoals Center Parcs of Landal GreenParks. 

Drukte op de camping

Naast vakantiehuisjes zijn ook de campings in Nederland sinds corona populairder geworden. Ook daar stromen de boekingen voor aankomende zomer al volop binnen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | AD, NOS
Beeld | Getty Images

Margriet 14 ligt nu in de winkel! In dit Pasen-nummer vind je daarnaast ook de lekkerste recepten en leukste DIY’s voor Pasen, lente-fietsroutes door heel Nederland, tien pagina’s puzzelen, een 4-weken krachtplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant