Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vakantiegevoel vasthouden? 5 tips!

vakantiegevoel-langer-vasthouden.png

En toen zat de vakantie er alweer op. Maar niet je vakantiegevoel! Met deze tips voelt elke dag als een vrije dag. 

Kook lokale gerechten

Of je nou in Toscane, Mexico of Zuid-Limburg op vakantie was, je heb vast lokale lekkernijen gegeten waarvan je dacht: dit moet ik thuis ook eens maken. Goed idee! Je favoriete vakantiegerechten maken is namelijk een goede manier om je vakantiegevoel langer vast te houden.

Maak iets van je vakantiefoto’s

Als je de vakantiekiekjes op je telefoon of camera laat staan, is de kans groot dat je er na een paar weken nog nauwelijks naar kijkt. Zonde! Een regenachtige zomerdag is het uitgelezen moment om je vakantiefoto’s door te nemen. Maak er een digitaal fotoalbum van of druk de mooiste vakantiefoto’s af en hang ze op een plek waar je ze vaak ziet. Zo vergeet je die mooie vakantieherinneringen nooit meer.

Neem een vakantiegewoonte over

Dat we uitrusten van een vakantie komt niet zozeer doordat we dan niet hoeven te werken, maar omdat we (meer) dingen doen waar we van ontspannen. Neem daarom één of meerdere vakantiegewoontes mee naar huis om het ontspannen vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Misschien las je tijdens je vakantie voor het slapengaan nog een paar bladzijdes uit een mooi boek, maakte je elke dag een avondwandeling of begon je elke dag met een korte meditatie. Allemaal fijne ontspanningsmomenten waar je ook thuis profijt van hebt!

Ga naar buiten

Voordat we het weten zitten we weer elke dag binnen. Vooral als je weer aan het werk bent, kan de natuur je extra energie geven. Maak bijvoorbeeld regelmatig een wandeling, waarschijnlijk verbrand je hier zelfs meer calorieën mee dan wetenschappers lang dachten. In september en ook oktober zijn er in Nederland ook veel leuke buitenactiviteiten te doen. Of maak deze zomerse sangrita mocktail en drink hem lekker in je eigen tuin.

Boek alvast een nieuwe vakantie

Alleen de voorpret zorgt al voor een lekker gevoel. Wil je nóg meer voordeel uit je vakantie halen? Als je in plaats van één lange vakantie een aantal kortere vakanties boekt, kun je nóg meer van dat fijne vakantiegevoel profiteren.

Lees ook

Bekijk ook

Zo veel calorieën verbrand je per sport.

Artikelen van Margriet.nl gratis in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant