Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mogen je vakantiedagen zomaar worden ingetrokken door je werkgever?

mogen-je-vakantiedagen-zomaar-worden-ingetrokken-margriet.jpg

Heb je éindelijk een heerlijke vakantie in het vooruitzicht, trekt je werkgever ineens je vakantiedagen weer in. Het is een scenario waar veel Nederlanders dit jaar mee te maken kunnen krijgen. Bedrijven die door corona minder winst hebben kunnen draaien, pakken nu hun kans om de schade weer in te halen. En dan komt het natuurlijk niet goed uit als iedereen besluit om op vakantie te gaan.

Maar mogen je vakantiedagen zomaar worden ingetrokken? Arbeidsrechtadvocaat Mariska Aantjes legt aan het AD uit hoe dit precies zit.

Mogen je vakantiedagen zomaar worden ingetrokken?

Volgens Aantjes mag een werkgever toestemming weigeren binnen twee weken nadat de aanvraag voor verlof is gedaan. Maar dan moet de werkgever wel een goede reden hebben, bijvoorbeeld dat de bedrijfsvoering door de vakantie in gevaar komt. “Denk bijvoorbeeld aan een spoedorder van een grote klant of te veel zieke collega’s.” Heeft je werkgever niet gereageerd binnen twee weken na je aanvraagt? Dan ligt je in vakantie in principe vast. Maar zelfs dan kan je verlof nog steeds worden ingetrokken. Zélfs als alles al is geboekt. “Ook dan geldt weer: alleen bij gewichtige redenen. Ze moeten echt met een goed verhaal komen en dit op tijd aangeven.”

Lees ook: Overschot aan vakantiedagen? Dít is belangrijk om te weten

Eerst proberen oplossing te zoeken

Volgens arbeidsrechtadvocaat Suzanne Meijers is een werkgever in dit geval altijd verplicht om eerst het gesprek aan te gaan over de vakantie. “Je kunt het niet zomaar opleggen. Is de werknemer na overleg akkoord, dan mogen er redelijke kosten worden voorgelegd voor het afzeggen van de vakantie, zoals annuleringskosten. Maar die moeten wel allemaal aangetoond worden.” Daarnaast mag je als werknemer verwachten dat je werkgever eerst zijn best heeft gedaan om voor een oplossing te zorgen. Bijvoorbeeld door een externe kracht in te huren om je werk over te nemen. “Maar misschien kent alleen de vakantieganger die belangrijke klant door en door en kan een vervanger het niet overnemen. Dan wordt het lastig,” aldus Meijers

Mochten jullie nu tot de conclusie komen dat er niks anders op zit dan de vakantie te verplaatsen, is het belangrijk dat je ook direct afspraken maakt over het inhalen van je vakantie. “Dat is wel zo fair. Vakantie heeft namelijk een reden: herstellen van werk,” aldus Meijers.

Bron | AD
Beeld | Getty

Ook interessant