Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op vakantie naar Griekenland? Dan moet je dít kunnen bewijzen

op-vakantie-naar-griekenland-dan-moet-je-dit-kunnen-bewijzen.jpg

Vanaf volgende week maandag kun je niet zomaar meer naar Griekenland afreizen. Mensen die Griekenland binnen willen komen, moeten namelijk kunnen aantonen niet besmet te zijn met het coronavirus. Die test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur.

De Griekse overheid heeft de huidige coronamaatregelen verscherpt omdat er een nieuwe piek is in het aantal besmettingen. Zondag is er in het land met ruim 10,5 miljoen inwoners een recordaantal van 203 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Vakantie naar Griekenland populair onder Nederlanders

Voor veel Nederlanders zal dit nieuws een flinke domper zijn. “Ik weet wel dat Griekenland in deze coronatijd heel populair is,” zo zegt Frank Oostdam van reisbranchevereniging ANVR tegenover NOS nieuws. “Met name omdat het daar qua corona heel goed ging. Feitelijk betekent dit dat er een extra belemmering komt op reizen naar Griekenland. Dat is een behoorlijke domper. We zijn volstrekt verrast, en niet blij.”

Lees ook: Deze zes Spaanse provincies staan vanaf vandaag weer op oranje

Behoorlijke kostenverhoging

Hoe het testen straks in zijn werk zal gaan weet Oostdam nog niet. “Als het een zelf ingevulde verklaring wordt, dan is dat tot daaraantoe. Maar als het echt een officiële test is, dan is dat een behoorlijke kostenverhoging voor de vakantieganger.” Bij problemen wordt reizigers geadviseerd contact op te nemen met de reisorganisatie.

Andere landen

Het testen op corona is overigens niet alleen voor Nederlanders verplicht. Ook reizigers uit België, Tsjechië, Spanje en Zweden moeten zich vanaf maandag eerst laten testen. En er wordt niet alleen op luchthavens gecontroleerd, ook bij de landsgrenzen wordt gevraagd om een testuitslag.

Andere maatregelen Griekenland

Naast het verplicht testen heeft Griekenland nog een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo mogen er geen evenementen meer worden gehouden waarbij het publiek staat. Ook moeten vanaf morgen horecazaken in sommige gebieden, zoals de eilanden Kreta, Rhodos en Kos, na middernacht de deuren sluiten.

Bron | NOS
Beeld | iStock

Ook interessant