Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom het niet heel verstandig is om nu op vakantie te gaan naar Frankrijk

waarom-het-niet-verstandig-is-om-nu-op-vakantie-naar-frankrijk-te-gaan.jpg

Voor veel Nederlanders is Frankrijk een favoriet als het gaat om vakantiebestemmingen, toch is het nu niet het beste moment om naar Frankrijk af te reizen. Het coronavirus lijkt er steeds meer om zich heen te grijpen en dat gebeurt ook (en júist) in de vakantiegebieden.

In Frankrijk nemen de zorgen omtrent coronabesmettingen dan ook flink toe.

Aanscherping regels

De zogenaamde ‘R-waarde’ ligt er landelijk op 1,2: dit betekent dat elk besmet persoon, 1,2 andere persoon besmet. De Franse regering wil dit getal echter onder de 1 hebben, zo schrijft het AD. Er is daarom besloten om de regels vanaf vandaag weer aan te scherpen. Zo is het vanaf nu in heel Frankrijk verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes.

Lees ook: Zo bescherm je jezelf het best tegen het coronavirus in een hotel

Stijging besmettingen

Het ministerie van Volksgezondheid in Frankrijk ziet een duidelijk stijging van het aantal besmettingen. “We hebben 3.800 besmettingen per week, er melden zich méér mensen bij de huisarts en op eerste hulpposten en er zijn nu 600 ziekenhuisopnames per week.”

Risicogedrag vakantiegangers

De Franse autoriteiten zijn bang dat vakantiegangers uit binnen- en buitenland de boosdoener zijn als het gaat om de stijging van besmettingen. “Zomervakanties kunnen tot risicogedrag leiden. Mensen gaan reizen, komen bij elkaar, houden minder afstand”, aldus het ministerie van Volksgezondheid. “Dat zijn precies de redenen waarom de epidemie weer op kan leven.”

“Voorzichtiger zijn”

Premier Jean Castex noemde de situatie vrijdagavond op nationale tv “niet ernstig”, maar hij benadrukte wel dat men een stuk voorzichtiger moet zijn. De Franse Academie van Medici is bezorgd. “Mensen worden losser in hun gedrag en dat verergert tijdens de zomervakanties.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Linda, AD
Beeld | iStock

Ook interessant